«Βροχή» πέφτουν οι αιτήσεις των πολιτών στην πλατφόρμα «MyΘέρμανση» της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανση

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέχρι τις 8 το πρωί της Τρίτης 23/11, είχαν υποβάλει αίτηση 452.840 δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο καθώς η ενεργειακή κρίση πλήττει φέτος πολύ μεγάλη μερίδα νοικοκυριών. 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο αριθμός των δικαιούχων αυξάνεται σημαντικά, ενώ και το ύψος του επιδόματος αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό: κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, κατά 59% για μια οικογένεια με δύο παιδιά και κατά 68% για νοικοκυριά με 3 παιδιά.Το επίδομα χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης και για αγορές καυσόξυλων ή πέλετ για όσους διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές. Από φέτος θα επιδοτούνται για αγορές πέλετ και ξύλων, οι κάτοικοι οικισμών με έως και 3.500 κατοίκους και όχι 2.500 όπως ήταν μέχρι και πέρυσι.

Προθεσμίες

– Η υποβολή αίτησης μπορεί να γίνει μέχρι τις 15/12/2021.

– Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

– Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1/10/2021 έως 31/3/2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου Οικονομικών για τους 1,4 εκατομμύρια φετινούς δικαιούχους προβλέπει:

– Έως τις 10 Δεκεμβρίου, οι περσινοί δικαιούχοι θα λάβουν υπό μορφή προκαταβολής ποσό επιδόματος ίσο με τα περσινά χρήματα που έλαβαν ως επιδότηση, εάν η αίτηση υποβληθεί έως και την 30ή Νοεμβρίου 2021.

– Έως τις 30 Δεκεμβρίου, οι περσινοί δικαιούχοι θα εξοφληθούν το συνολικό επίδομα που δικαιούνται φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς. 

– Έως τις 30 Δεκεμβρίου, θα έχουν λάβει το επίδομα που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Υποβολή Αίτησης (βήμα – βήμα)

– Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.

– Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

– Επιλέγω είδος καυσίμου.

– Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος.

– Επιλέγω οικισμό (αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή σας επικοινωνήστε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο 21316210000).

– Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας.

– Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here