Επιδότηση 23 ευρώ την ημέρα και 35 ευρώ για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου – Θα χορηγηθούν 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού μόνο στη Λέσβο

Δέσμη 6+1 προγραμμάτων, από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι από 330.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι αγρότες θέτει σε εφαρμογή ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ. Η συνολική δαπάνη ξεπερνάει για το 2017 τα 14 εκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχεί σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, εκδρομικά πακέτα, δωρεάν βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, σεμινάρια και χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες αγρότισσες.  Οι αιτήσεις συμμετοχής από αγρότες – δικαιούχους υποβάλλονται στα ΚΕΠ από 7/7 έως 25/7. Από 5/7 μέχρι 25/7 υποβάλλουν φακέλους οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΟΓΑ. Τα αποτελέσματα αναμένονται 1η Αυγούστου.

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2017, παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 σε συνέντευξη τύπου από την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου και το Διοικητή του ΟΓΑ κ. Στ. Πλιάκη.

Για δεύτερη χρονιά η επιδότηση για τον κοινωνικό τουρισμό σε Βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα είναι αυξημένη, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των περιοχών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού. Ειδικά για φέτος, θα πολλαπλασιαστούν οι παροχές του ΟΓΑ προς τους πληγέντες από τον σεισμό της Λέσβου.

Συγκεκριμένα θα διοχετευθεί το ποσό των 14,1 εκατομμυρίων ευρώ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους ΟΓΑ και έμμεσα στις τοπικές οικονομίες. Μόνο από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και εκδρομών, τοπικές κοινωνίες και τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με χρηματοδοτική «ένεση»  που μπορεί να αγγίξει τα 8 εκ. ευρώ.  Ειδικά στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το 2016 καταγράφηκε αύξηση των συμμετεχόντων κατά 30% σε σχέση με το 2015.  Σε αυξητική τροχιά κινήθηκε τη διετία 2015 – 2016 και η συμμετοχή στα εκδρομικά προγράμματα.

Για τα προγράμματα του κοινωνικού τουρισμού η επιδότηση του ΟΓΑ φτάνει έως τα 23 ευρώ ανά άτομο και ανά ημέρα, ενώ ειδικά για το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα φτάνει στα 35 ευρώ, επειδή ο Οργανισμός καλύπτει το άθροισμα συμμετοχής ΛΑΕ και δικαιούχων. Συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι ΕΦΚΑ αγροτών (ΟΓΑ) μπορούν να κάνουν 6ήμερες διακοπές  με μέγιστη συμμετοχή ανά ημέρα 15 ευρώ, η οποία για το Βορειοανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα περιορίζεται σε μόλις 3 ευρώ. Όσοι επιλέξουν αυτούς τους προορισμούς θα έχουν δωρεάν διαμονή και θα πληρώσουν μόνο το πρωινό τους, εφόσον αυτό παρέχεται.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ

Πηγή: www.protothema.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here