Οι πολίτες της Ελλάδας, εφόσον το επιθυμούν, έχουν (υπό κάποιες προϋποθέσεις) το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για τα αξιώματα του πρωθυπουργού, του βουλευτή, του δηµάρχου, του δημοτικού συμβούλου, του περιφερειάρχη, του µέλους του περιφερειακού συμβουλίου, κ.λπ.

Ένα κεκτημένο, μια γιορτή της Δημοκρατίας, θα έλεγα. Όταν όμως εκλεγούμε, αποκτάμε αυτόματα και το δικαίωμα (πολλές φορές και υποχρέωση απέναντι στο λαό) της παραίτησης.

Θέλοντας, λοιπόν, να βοηθήσουμε όσους επιθυμήσουν στο μέλλον να αποχωρήσουν από τα κοινά χωρίς στραβοπατήματα και επιθέσεις από τα κέντρα παραπληροφόρησης, ετοιμάσαμε πέντε επιστολές – διαμάντια, καλογραμμένες και σύντομες, με τις οποίες κάθε ένας που έχει εκλεγεί σε θέση αιρετού να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει, σε περίπτωση που νιώθει ότι θέλει να αποχωρήσει και δυσκολεύεται να συντάξει μια.

Αντιγράψτε ελεύθερα,

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1 – ΘΕΜΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητέ κύριε-α.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι από την θέση του………………… που μου αναθέσατε λόγω ανεπάρκειας να την υπηρετήσω. Παρόλο που εξελέγην από το λαό της περιοχής μας για να υπηρετήσω τις ανάγκες του, αποδείχθηκα χαμηλότερος-η των προσδοκιών τους, αλλά και της δική σας εμπιστοσύνης. Θα συνεχίσω να αγαπώ τον τόπο μου, δεν θα τολμήσω όμως να εμπλακώ ξανά στα κοινά διότι δεν είμαι ικανός να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου.

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 2 – ΘΕΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αγαπητέ κύριε-α.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι από την θέση του……………….. που μου αναθέσατε λόγω τις κάθετης αντίθεσής μου στις επιλογές σας και τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε τη χώρα/περιφέρεια/δήμο μας. Θεωρώ ότι η πολιτική σας είναι ενάντια στα πιστεύω μου και ενάντια στο συμφέρον των πολιτών. Ζητώ συγγνώμη από όσους με εξέλεξαν να τους υπηρετώ και δεσμεύομαι ανοιχτά να μην εμπλακώ ξανά στα κοινά διότι δεν είμαι ικανός-η να αλλάξω το μέλλον, που με τη δική σας διοίκηση, προμηνύεται ζοφερό.

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3 – ΑΓΝΟΙΑΣ (ανώδυνη παραίτηση)

 

Αγαπητέ κύριε-α.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι από την θέση του………………….. λόγω τις κάθετης αντίθεσής μου στον στον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Δεν γνώριζα, δεν ρώτησα, το ομολογώ. Η αγάπη μου όμως για τον τόπο με παρέσυρε να πάρω μια λάθος απόφαση, αυτή της εμπλοκής με τα κοινά, κατάλαβα όμως έγκαιρα ότι είναι ένα πεδίο που, τελικά, δεν δύναμαι να συμμετέχω. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο έργο σας, που στο εξής θα παρακολουθώ ως απλός πολίτης. Καλή δύναμη στη συνέχεια.

Σας ευχαριστώ θερμά.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 – ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ

Κύριε-α.

Δεν μπορώ, δε θέλω. Φεύγω, θα τα πούμε.

Γεια.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 5 – ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ

Αγαπητέ κύριε-α.

Αυτοί δεν ήθελαν, εμείς είπαμε ότι θέλαμε, αυτοί είπαν ότι ήθελαν αλλά εγώ μετά δεν ήθελα. Αυτό.

Σας ευχαριστώ θερμά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here