Παράταση του επιδόματος αναστολής εργασίας μέχρι το φθινόπωρο – Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους

Καστοριά, 14/4/2021

Αρ. Πρωτ. 43

ΠΡΟΣ

  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη
  2. Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βουλευτή ΝΔ Καστοριάς κ. Ζήση Τζηκαλάγια

Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου

Θέμα: 1. Παράταση του επιδόματος αναστολής εργασίας μέχρι το φθινόπωρο

  1. Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια άνεργους

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς η κύρια μορφή απασχόλησης είναι η γουνοποιία. Ένας κλάδος που στηρίζει με την εξαγωγική του δραστηριότητα τη χώρα επί σειρά ετών.

Στη μακροχρόνια οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο, ήρθε να προστεθεί και η υγειονομική, με αναβολή των διεθνών εκθέσεων για την προβολή του προϊόντος και πάγωμα της παραγωγικής δραστηριότητας.  Το αποτέλεσμα των παραπάνω έφερε τους εργαζόμενους στον κλάδο και τις οικογένειές τους να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η παράταση του επιδόματος της αναστολής εργασίας για τους γουνεργάτες, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, για να αποφύγουμε μια έκρηξη ανεργίας που θα επιβαρύνει το ήδη υψηλό ποσοστό ανέργων στην περιοχή.

Στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για τον κλάδο μας, υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι για τρία, τέσσερα και πέντε έτη που δεν έχουν πόρους για να ζήσουν. Σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις  και ενέργειες ώστε να δοθεί μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε αυτούς, καθώς και να υλοποιήσετε ειδικά προγράμματα εργασίας και κατάρτισης  για τον κλάδο,  που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα δώσουν οικονομική ανάσα στα πληττόμενα νοικοκυριά.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και παραμένουμε στη διάθεσή  σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συνεργασία.

Με τιμή,

Για τη Διοίκηση

Η Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Μάρκου Ελένη                         Αλμπάνη Μαρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here