Νέο σοκ για τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος από τις αυξήσεις που ανακοίνωσε στα μουλωχτά χθες η επιχείρηση, εν μέσω τραγικής ενεργειακής κρίσης και κρίσης ακρίβειας.

Η ΔΕΗ, με σημερινή της ανακοίνωση, επιχείρησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα, δίνοντας διευκρινίσεις οι οποίες… επιβεβαιώνουν τις αυξήσεις για όσους επιλέξουν να μπουν στα προγράμματα ΔΕΗ myHome Online, ΔΕΗ myHome Enter και ΔΕΗ myHome Enter+.

Σύμφωνα με την επιχείρηση «δεν υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση από τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας για τους 500.000 πελάτες της, που “κλείδωσαν” σταθερά τιμολόγια με τα προϊόντα ΔΕΗ myHome Online, ΔΕΗ myHome Enter και ΔΕΗ myHome Enter+. Οι νέοι τιμοκατάλογοι των συγκεκριμένων προϊόντων αφορούν όσους τα επιλέξουν από τις 11.04.2022 και η τιμή που θα “κλειδώσουν” θα παραμείνει σταθερή μέχρι το τέλος της σύμβασης. Κατά συνέπεια, κανένας πελάτης της ΔΕΗ που έχει ήδη επιλέξει τα προϊόντα σταθερού τιμολογίου δεν έχει δει, ούτε θα δει αύξηση στον λογαριασμό του σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης».Advertisement

Την ίδια ώρα κι ενώ οι καταναλωτές τσουρουφλίζονται από τους λογαριασμούς εδώ και μήνες, η ΔΕΗ σπεύδει να υποστηρίξει ότι «με τις πολιτικές εκπτώσεων που εφαρμόζει, σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις της Πολιτείας, έχει απορροφήσει το 75% των επιβαρύνσεων του κόστους ενέργειας για το 76% των πελατών της με κυμαινόμενα τιμολόγια και το 50% των επιβαρύνσεων για τους υπόλοιπους πελάτες της, που δεν καλύπτονται από την κρατική επιδότηση».

Φυσικά, η ΔΕΗ σφυρίζει αδιάφορα για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση για τις νέες αυξήσεις, οι οποίες εμφανίστηκαν «στα μουλωχτά» με μια καλά κρυμμένη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της. 

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ΔΕΗ γνωστοποίησε ότι επιβάλλεται νέα αύξηση στο σταθερό της τιμολόγιο myHome Enter, η οποία είναι της τάξης του 36,1%, ενώ η ανάλογη αύξηση στο νυχτερινό ρεύμα φθάνει το 38,5%. 

Η κίνηση αυτή (η τρίτη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2020) έρχεται σε συνέχεια των πρακτικών που έχουν εφαρμόσει εδώ και καιρό οι εταιρείες ηλεκτρισμού, φορτώνοντας τους λογαριασμού με ρήτρες, επιβαρύνοντας δυσανάλογα τους καταναλωτές.

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here