ΕΠΣ Καστοριάς: Διπλό πρόκρισης για τη Μικτή Παίδων στην Φλώρινα (Φωτορεπορτάζ)

Την κατάκτηση της 1ης θέσης και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης «σφράγισε» σήμερα η Μικτή ομάδα των Παίδων της ΕΠΣ Καστοριάς – IRIS catering-  μετά την  νίκη «χρυσάφι» που σημείωσε επί της αντίστοιχης ομάδας της ΕΠΣ Φλώρινας.

Το ματς ήταν στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για την Α’ φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος και διεξήχθη στο γήπεδο του Αρμενοχωρίου Φλώρινας, παρουσίαζε τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες, αφού κρίνονταν η υπόθεση πρόκριση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρισκόταν σε ελαφρώς πλεονεκτική θέση από τον αντίπαλό της, αφού βολευόταν και με τον βαθμό της ισοπαλίας προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση, ενώ σε περίπτωση ήττας, η ομάδα της Φλώρινας θα ήταν αυτή που θα εξασφάλιζε  την 1η θέση και ταυτόχρονα την πρόκριση.

Έτσι, λοιπόν όπως αναμενόταν έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με δυνατές μονομαχίες και αρκετές φάσες, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Οι παίδες της ΕΠΣ Καστοριάς κατάφεραν και διαχειρίστηκαν όπως ακριβώς έπρεπε τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, έχοντας τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα.

Στο α’ ημίχρονο τουλάχιστον τρεις φορές απείλησαν την αντίπαλη εστία, ωστόσο, όμως, κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το 35ο λεπτό, όταν από λάθος της άμυνας ο Παπαδόπουλος της Φλώρινας με αριστερό φοβερό σουτ σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ναούμ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Αυτή ήταν και  μοναδική φάση που απειλήθηκε η εστία της Καστοριάς, στην οποία αναμφίβολα στάθηκε τυχερή, ενώ στις αρχές της επανάληψης στο 55’ ο Νικολάου με ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή έστειλα την μπάλα στο ‘’Γ’’ της εστίας του Σταυρίδη, πετυχαίνοντας το ‘’χρυσό’’ και μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (0-1).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, χάνοντας στο 82’ μία μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 (σωτήρια απόκρουση του Ναούμ), ενώ στο ίδιο διάστημα και η ομάδα της Καστοριάς είχε κάποιες καλές ευκαιρίες, χωρίς τελικά να καταφέρει να τις μετουσιώσει σε γκολ.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Εδεσσαίου διαιτητή κ. Κατεριάδη, οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Καστοριάς, πανηγύρισαν με έξαλλο τρόπο τη νίκη με την οποία ‘’σφράγισαν’’ και την πολυπόθητη πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Έτσι η ομάδα του Μίμη Μπαχαδέρογλου για μία ακόμη χρονιά είχε εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα των Ενώσεων, τερματίζοντας στην κατηγορία των Παίδων στην 1η θέση με απολογισμό 5 νίκες και 1 ήττα και τέρματα 20 υπέρ-5 κατά.

ΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΩΝ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ναούμ, Κόζαρης, Αραφαηλίδης, Τόσκος, Γιαννηκώτσιος, Πήτας, Κωνσταντίνου, Κυριακού, Νικολάου, Γατόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι: Τέρπου, Μακρίδης και Πρωτόγερος.

Πολυπληθείς αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΕΠΣ Καστοριάς στο Αρμενοχώρι

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία των ανθρώπων της διοίκησης της ΕΠΣ Καστοριάς στον κρίσιμο αγώνα της Μικτής ομάδας στο γήπεδο του Αρμενοχωρίου στο ματς με την Φλώρινα. Το παρών στο γήπεδο εκτός του Γιάννη Μπαξεβανίδη, προέδρου Μικτών Ομάδων και Υποδομών, ο πρόεδρος Δημήτρης Τριανταφύλου, ο Α’ αντιπρόεδρος Γιάννης Δημητριάδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Βελισσάριος Παπαδόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Ιάκωβος Κοσκοσίδης καθώς και ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Ευγένιος Βασιλείου.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Μικτής Παίδων στην β’ φάση

Μετά και τη σημερινή τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μικτών Ενώσεων (Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων), θα ακολουθήσει η Β’ φάση στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες (13 πρωταθλήτριες, η δευτεραθλήτρια του 13ου ομίλου και οι 2 καλύτερες δευτεραθλήτριες των υπολοίπων ομίλων της  α’ φάσης) χωρισμένες σε δύο γεωγραφικές ζώνες των 8 ομάδων (Βορράς-Νότος).

Θα ακολουθήσει κλήρωση από την οποία θα προκύψουν τέσσερα (4) ζευγάρια τα οποία θα αγωνιστούν σε μονούς αγώνες σε  ουδέτερα γήπεδα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΕΠΣ Καστοριάς είναι : ΕΠΣ Ξάνθης (1ος όμιλος), ΕΠΣ Δράμας (2ος όμιλος), ΕΠΣ Μακεδονίας (3ος όμιλος), ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας (5ος όμιλος), ΕΠΣ Ηπείρου ή ΕΠΣ Λάρισας (6ος όμιλος) και ΕΠΣ Εύβοιας ή ΕΠΣ Θεσσαλίας (7ος όμιλος), ωστόσο, όμως, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά τις πιθανές ισοβαθμίες που ίσως προκύψουν από τα σημερινά ματς, καθώς και με τις ενώσεις που θα έχουν τις δύο καλύτερες δεύτερες βαθμολογικές θέσεις στους ομίλους.

Ήττα (2-1) με ανατροπή των Νέων

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι η ομάδα των Νέων της ΕΠΣ Καστοριάς γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από την αντίστοιχη ομάδα της ΕΠΣ Φλώρινας.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να πάρει… κεφάλι στο σκορ (0-1) στο 18’ με τον Μηλιάτη.

Ωστόσο, όμως στην επανάληψη και σε διάστημα τριών  λεπτών (55’ και 58’) οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο γκολ πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή (2-1), που έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Φλώρινας να εξασφαλίζει και τυπικά την 1η θέση του 4ου ομίλου και μάλιστα αήττητη έχοντας το απόλυτο (6 στα 6) και τέρματα 24-4. Από την άλλη πλευρά η ΕΠΣ Καστοριάς τερμάτισε τελικά στην 3η θέση με 7 βαθμούς (2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες).

ΜΙΚΤΗ ΝΕΩΝ ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ταχματζίδης, Μπίρτσος, Κρομλίδης, Παπουτσής, Τίγκας, Καραμαλέγκος, Σαμαράς, Δημητριάδης, Μηλιάτης, Γάκιας, Νικολάου. Αγωνίστηκαν και οι: Σιδηρόπουλος, Φουληράς, Παπαχρήστου και Κυριζάκης.

Τα αποτελέσματα

6η αγωνιστική                                                         ΠΑΙΔΕΣ                 ΝΕΟΙ

ΕΠΣ Φλώρινας – ΕΠΣ Καστοριάς                                  0-1                          2-1

ΕΠΣ Γρεβενών – ΕΠΣ Κοζάνης                                     0-4                          0-3

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΙΔΩΝ

1.ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                              15

2.ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                               10

3.ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                10

4.ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                               1

 

ΝΕΩΝ

1.ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                               18

2.ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                10

3.ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                               7

4.ΕΠΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ                                0

Το φωτορεπορτάζ του sentra.com.gr από τον αγώνα των μικτών Παίδων:

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ