Στα ύψη παραμένει το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στη χώρα μας, με 7 στους 10 να αναζητούν εργασία χωρίς επιτυχία για περισσότερους από 12 μήνες. 

Στην  κάμερα του Star μίλησε ο 31χρονος Μιχάλης που εδώ και μήνες δεν έχει δουλειά και για την ώρα τα βγάζει πέρα χάρη στις αποταμιεύσεις χρόνων. 

Οι γονείς του δεν μπορούν να τον ενισχύσουν οικονομικά, μ’ αποτέλεσμα ο ίδιος να περιμένει το επίδομα του ΟΑΕΔ, το οποίο βέβαια δεν έχει πάρει ακόμα! 

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται 7 στους 10 Έλληνες που παραμένουν άνεργοι, μολονότι ψάχνουν δουλειά για πάνω από 12 μήνες. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα, δεν παίρνουν καν… επίδομα ανεργίας! 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρά την υποχώρηση της ανεργίας στο 23,1% στο β’ τρίμηνο του 2016, από 24,6% που ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι, το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων παραμένει υψηλό αγγίζοντας το 72,2%. 

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας έχουν όσοι δεν πήγαν καθόλου σχολείο (31,6%), ενώ η Περιφέρεια με το υψηλότερο ποσοστό (31,3) είναι η Δυτική Μακεδονία. 

Τώρα, μπορεί πολλοί να αναζητούν δουλειά πλήρους απασχόλησης, ωστόσο οι περισσότεροι αναγκάζονται να…«ρίξουν νερό στο κρασί τους» και να εργαστούν ακόμα και με μερική απασχόληση. Αρκεί… να δουλέψουν! 

Δυσκολότερα, πάντως, είναι τα πράγματα για τις γυναίκες, αφού το ποσοστό ανεργίας των γυναικών φτάνει το 27,6%, ενώ στους άντρες ανέρχεται στο 19,4%. 

Όσο για τις ηλικίες που «γονατίζει» η ανεργία; Οι νέοι μεταξύ 15 και 24 ετών, είναι εκείνοι που αν και βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους φάση, δεν μπορούν να βρουν δουλειά! 

star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here