Τα αποτελέσματα των τεστ που θα διενεργηθούν αύριο, θα κρίνουν την απόφαση των επιστημόνων

Στη διενέργεια γρήγορων τεστ (σ.σ. rapid tests) σε πολίτες της Θεσσαλονίκης θα προβαίνει από αύριο, Πέμπτη, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μετά τα σημερινά στατιστικά στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορονοϊόυ, που δείχνουν νέα αύξηση στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου, όπου όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούν να προσέρχονται για να εξεταστούν και να μάθουν το αποτέλεσμα σε διάστημα λίγων λεπτών. Στη Θεσσαλονίκη έρχεται και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ειδικά αύριο, ο ΕΟΔΥ σκοπεύει να πραγματοποιήσει 5.000 τέτοια τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και αν θα επιβληθούν νέα μέτρα, με αυτό της επιβολής απαγορευτικού (σ.σ. lockdown) να είναι το… φαβορί. Τις αποφάσεις θα τις λάβει η επιτροπή των επιστημόνων για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, κατά τη συνεδρίασή της το απόγευμα της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.547 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 384 στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Με αυτά τα δεδομένα η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει να μεταπηδήσει από το επίπεδο 3, στο επίπεδο 4, του επιδημιολογικού χάρτη της κυβέρνησης, το οποίο επιβάλλει άλλωστε απαγορευτικό.

Πηγή: makthes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here