Πρόσθετες μόνιμες προσλήψεις 1.500 νέων επιστημόνων για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των Δήμων μέσα στην ερχόμενη τριετία εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι προσλήψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις άλλες 12.407 που είτε έχουν δρομολογηθεί από την περασμένη άνοιξη είτε βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας, ενώ ο κ. Χαρίτσης ζήτησε από τους αυτοδιοικητικούς να πάρουν θέση απέναντι στην προφανή επιθυμία της κυβέρνησης να ενισχύσει τους Δήμους.

Σε σχέση με τις νέες 1.500 προσλήψεις ανέφερε ότι θα αφορούν σε μηχανικούς, οικονομολόγους και δικηγόρους, ότι η κατανομή θα προκύψει μέσα από συνεννόηση με τους Δήμους και ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για την προκήρυξη 3Κ, μέσα από την οποία δρομολογήθηκαν 8.166 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και άλλες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Επίσης, ενεργοποιήθηκε προκήρυξη για 118 θέσεις σε απομακρυσμένους Δήμους, άλλες 758 προσλήψεις ως συμπλήρωμα της 3Κ έχουν σταλεί προς επεξεργασία στο ΑΣΕΠ, τις επόμενες μέρες έρχεται στη Βουλή για το πώς θα γίνουν οι 3.200 μόνιμες προσλήψεις του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και ακολουθούν 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ.
 enikonomia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here