Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη ημέρα, η οποία καθιερώθηκε στις 2 του Απρίλη κάθε χρόνο, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, συμβάλλοντας στην αποδοχή και την ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Ο αυτισμός είναι μια νευροβιολογική διαταραχή η οποία επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το άτομο επικοινωνεί και σχετίζεται με τους γύρω του.

Επίσης, δεν εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα άτομα γι’ αυτό και αναφέρεται ως αυτιστικό φάσμα. Τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται με διαφορετικό τρόπο.

Η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει την πρόωρη παρέμβαση που έχει ως αποτέλεσμα την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων αναγκών του παιδιού, την κατανόηση της συμπεριφοράς του, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του και τις ικανότητές του κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του.

Οι διαταραχές αυτισμού είναι πολυποίκιλες και πολυσύνθετες για την αντιμετώπιση τους και για τον λόγο αυτό χρειάζονται εξειδικευμένες παρεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του.

Στόχος όλων είναι ο σεβασμός και η αποδοχή του διαφορετικού τρόπου σκέψης των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού και η ισότιμη και αξιοπρεπής ένταξή τους σε όλα τα κοινωνικά πλαίσια.

Ας φτιάξουμε λοιπόν όλοι μαζί «Μια Πόλη Μαγική» όπως τραγουδούν και τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here