Ποιοι θα το λάβουν ολόκληρο, πότε και σε ποια περίπτωση «ψαλιδίζεται»

Τον τρόπο με τον οποίο θα κατατίθενται οι αιτήσεις καθώς και τις ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος των 800 ευρώ για όσους εργαζόμενους έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους για τον Νοέμβριο, εξήγησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα το πρωί, Σάββατο, στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ και η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και διαχωρίζεται ως εξής: 

1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων  
Πληρωμές των  από 27/11 έως  3/12  
2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12 

Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου   

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα μέτρα που ελήφθησαν. Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ, πέρα από το δώρο Χριστουγέννων. 

Πότε «ψαλιδίζονται» τα 800 ευρώ

Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας τον μήνα Νοέμβριο, η ημερήσια αποζημίωση του ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής. Έτσι, αυτοί που θα είναι σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ έναντι 534 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. 

Σχετικά με τους ανέργους ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων πως δεν χρειάζεται καμία αίτηση και πως θα γίνεται η πληρωμή στο Iban τους ενώ επεσήμανε πως «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί 2». 

Παράλληλα υπογράμμισε πως «αν είχαμε ακολουθήσει την συνταγή δωσ’ τα όλα τώρα δεν θα δίναμε τίποτα» και πως τα αναδρομικά πληρώθηκαν χωρίς κανένα λάθος. Επιπλέον, ο υπουργός ανακοίνωσε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων. 

Σχετικά με τις προσωρινές συντάξεις ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως προσπάθησαν να τις αυξήσουν και ότι θα πληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου, ενώ για τη ρύθμιση των χρεών του ΕΦΚΑ ο σημείωσε πως προχωράει κανονικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here