Το 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή ταξιδεύει και φέτος σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία

με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισε τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.

Στο νομό μας, μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στο Νεστόριο και στο Άργος, τη σκυτάλη παίρνει η κεντρική εκδήλωση στην Καστοριά, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στην πλ. Μακεδονομάχων(βόρεια παραλία).

Πρόγραμμα:
– Μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα : “Ο πάγος έσπασε”
– Ομιλία από τον Σωκράτη Μπουντόλο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
– Λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις φωτογραφίας, αφιερώματα στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Στο χώρο θα λειτουργεί παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους με διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια, εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα :”Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη και τον πόλεμο”

Μέσα από τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ, η ΚΝΕ τιμά την επέτειο της Μεγάλης Σοσιαλιστικής Επανάστασης που αποτέλεσε κοσμοϊστορικό γεγονός, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here