Τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου θα παρουσιάσουν τέσσερις σύλλογοι της Φλώρινας στην εκδήλωση με τίτλο «Πατρίδων Γεύσεις»

που συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών & Φίλων Ν. Φλώρινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυπλατάνου « Μέγας Αλέξανδρος» και ο Σύλλογος Κιουταχειωτών και Μικρασιατών Φλώρινας «Άγιος Μηνάς».

Όπως είπε σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των συλλόγων «το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι τα εδέσματα και τα έθιμα του Γάμου μέσα από το οποίο θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν όσες και όσους παραστούν, πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν τις γεύσεις και τα έθιμα ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα της κοινωνικής ζωής των Ελλήνων, πάντα με σεβασμό στην παράδοση». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συγκεντρωθούν είδη γενικής και ατομικής καθαριότητας και τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα παραδοθούν στην Ιερά μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας ώστε να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στον αύλειο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.Τα γαμήλια εδέσματα θα τα ετοιμάσουν τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν ενώ τα έθιμα θα παρουσιαστούν από τα αντίστοιχα χορευτικά τμήματα.

Πηγή: www.ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here