Συγκρατημένοι αλλά αισιόδοξοι οι εκθέτες, στο επίκεντρο οι νέοι πελάτες.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν σε γενικές γραμμές οι γουνοποιοί που συμμετείχαν στην Fur Excellence in Athens 2017 με ιδιαίτερο σημείο της έκθεσης την προσέλκυση νέων επισκεπτών με όρεξη για δουλειά. Δεν έλειψαν πάντως και αυτοί που εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να πάει το… βουνό στον Μωάμεθ, προτρέποντας εμμέσως πλην σαφώς τους εκθέτες να σκεφτούν το ενδεχόμενο οι εκθέσεις να μεταφερθούν στην καρδιά των πελατών. “Να πάμε εμείς στη Μόσχα και όχι να φέρνουμε τους πελάτες εδώ” δήλωσε εκθέτης, που θέλησε να μην… αποκαλύψει την ταυτότητά του. 

Καλύτερη του αναμενόμενου κρίνει την εφετινή χρονιά ο κ. Ζήσης Τσιουχαδάρης της εταιρίας PT Furs: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε πέσει ψυχολογικά της προηγούμενες χρονιές. Πιστεύαμε ότι θα καταρρεύσει ο κλάδος, αλλά ειλικρινά θεωρώ τώρα, ότι θα έχουμε άνοδο» σημειώνει και συνεχίζει: «Θα ξαναδούμε την πόλη μας να διαπρέπει, και θα φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο θα είμαστε άξιοι να κοιτάμε πίσω σε όλες αυτές τις λαμπρές δεκαετίες που προηγήθηκαν. Σιγά σιγά οι παππούδες μας θα είναι υπερήφανοι και για εμάς» σημειώνει με νόημα. Αναφορικά με τους επισκέπτες ο κ. Τσιουχαδάρης τονίζει ότι «οι Ρώσοι ξαναμπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και αυτό μας χαροποιεί».
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Χατζησυμεωνίδης της εταιρίας Estel Furs δήλωσε ότι η φετινή χρονιά ήταν ξεχωριστή για όλους: «Μετά από επτά χρόνια έκθεσης στην Αθήνα, ήταν η πιο καλά διοργανωμένη και η πιο καλή σε αποτελέσματα. Οι δουλειές ήταν ικανοποιητικές και αυτό είναι αισιόδοξο όχι μόνο για την έκθεση αλλά για τον κλάδο συνολικά» τόνισε ενώ στάθηκε και στο μείγμα των επισκεπτών: «Το πιο βασικό κομμάτι είναι η ποιότητα των επισκεπτών. Δεν ήταν απλά περισσότεροι, αλλά βλέπουμε και νέους πελάτες που μέχρι σήμερα συνεργάζονταν αποκλειστικά με την Κίνα και τώρα στρέφονται στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Αυτό δείχνει το δρόμο για καλύτερα χρόνια μπροστά μας», τονίζει.
Σημάδια ανάκαμψης για τον κλάδο συνολικότερα, σε συνέχεια των αποτελεσμάτων των εκθέσεων του Χόνγκ Κόνγκ και του Μιλάνο, έδειξε η εφετινή έκθεση σύμφωνα με τον κ. Τάσο Λαγγιώτη της εταιρίας LANGIOTTI. «Λίγο πολύ οι εκθέτες είναι ευχαριστημένοι δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία τρία χρόνια» σημείωσε και συνέχισε «πιστεύω πως έχει σταματήσει η πτώση. Πηγαίνουμε προς τα πάνω, αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση να διανύσουμε». Σχετικά με την επισκεψιμότητα ο κ. Λαγγιώτης τόνισε πως: «είμαστε ικανοποιημένοι από την προσέλευση των επισκεπτών. Δεν ήταν μόνο περισσότεροι αλλά και πιο “ζεστοί” σε σχέση με πέρυσι. Με διάθεση αγορών και παραγγελιών. Υπήρχε θετική αύρα».
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και από τα αποτελέσματα και από την επισκεψιμότητα της έκθεσης. Διανύουμε μια χρονιά που είναι ανεβασμένη η ψυχολογία των πελατών και αυτό κάνει και εμάς να χαιρόμαστε. Περιμένουμε να ανέβει ακόμη περισσότερο η αγορά μέσα στο 2017» σημειώνει ο κ. Δημήτρης Καρανικόλας της KN Furs.
«Εφέτος γνώρισα καινούριους πελάτες και δηλώνω ευχαριστημένος. Πιστεύω πως ένα 70% των εκθετών είναι αρκετά ικανοποιημένοι», δηλώνει ο κ. Φίλλιπος Φιλλιπίδης, της FF Collection Filippidis Filippos furs, και συμπληρώνει σχετικά με την έκθεση: «Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον ΣΕΓ, χρειάζονται όμως και άλλα όπως το να φέρουμε περισσότερους καινούριους πελάτες». Το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά όταν αρχίσουν να μπαίνουν οι προκαταβολές, σημείωσε με νόημα και συμπλήρωσε: «να γράφουμε απλά παραγγελίες δεν αρκεί. Όταν ολοκληρώνονται οι δουλειές έχει αξία»…

Μάρκος Πετρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here