Αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον έλεγχο του άλλοθι που επικαλούνται – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το φόβο αναζωπυρώσεων σε διάσπαρτες εστίες

Τη χαρτογράφηση των κινήσεων τριών προσώπων που έχουν μπει στο επίκεντρο των ερευνών της Πυροσβεστικής, επιχειρούν τα στελέχη του τμήματος αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αναμένεται και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις κύριους υπόπτους που εξετάζονται σχετικά με πιθανό εμπρησμό στην Εύβοια, την οποία έχουν ζητήσει οι Αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι έρευνες εστιάζουν κυρίως στον 33χρονο που είχε συλληφθεί πέρυσι για εννέα εμπρησμούς και καταδικάστηκε για έναν, αλλά εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος λόγω ψυχολογικών προβλημάτων.

Ο 33χρονος σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έχει δηλώσει στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής ότι βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Αγριλίτσα την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Άλλοθι έχουν παρουσιάσει και οι άλλοι δύο ύποπτοι οι οποίοι ισχυρίζονται και αυτοί ότι βρίσκονταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο που ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά.

Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορέσουν να διασταυρώσουν τις καταθέσεις τους με βάση τα σήματα από τις κεραίες τηλεπικοινωνιών.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διαλευκανθεί ακόμα όμως οι υποψίες για εμπρησμό είναι έντονες και προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν και οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που έχουν καταθέσει για ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας στην περιοχή απ΄όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Στο μικροσκόπιο των κλιμακίων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής είναι υπολείμματα καύσης που παραπέμπουν σε αντικείμενα που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από εμπρηστή.

Σήμερα, η κατάσταση στην Εύβοια είναι καλύτερη, με την έννοια ότι πλέον οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, αλλά όχι κάποιο ενεργό μέτωπο. Επί τόπου επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πλέον συνδράμουν την κατάσβεση δύο ελικόπτερα που επιχειρούν κατά κύριο λόγο σε σημεία που δεν είναι προσβάσιμα από τις επίγειες δυνάμεις.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here