Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα – Αγώνας δρόμου για νέες ανιπυρικές ζώνες κοντά στα μέτωπα – Δραματικές ώρες για τους κατοίκους, καθώς χθες το βράδυ οι φλόγες έφτασαν κοντά στον οικισμό – Εντολή εκκένωσης από το 112 – Κυβερνητικό κλιμάκιο με Στυλιανίδη και Αμυρά στον Έβρο

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς τα οποία συνεχίζουν να κινούνται ανεξέλεγκτα μέσα στο σπάνιο πευκοδάσος.

Παράλληλα συνεχίζονται και σήμερα οι πρσπάθειες της Περιφέρειας, του Στρατού και των υλοτόμων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη Δαδιά η ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού στη Δαδιά στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας  Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης συγκροτήθηκε επιχειρησιακή ομάδα και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση του μετώπου. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής κύριο μέλημα είναι η δημιουργία και ανάπτυξη νέων αντιπυρικών ζωνών ώστε να μπορέσουν να εγκατασταθούν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Άμυράς σημείωσε ότι βασική επιδίωξη είναι να μην επεκταθεί περαιτέρω στον πυρήνα του εθνικού πάρκου η φωτιά και πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις για τη δημιουργία σταθμού πρώτων βοηθειών για την άγρια πανίδα ενώ οργανώνονται και τα βήματα για την αποκατάσταση του δάσους. 

Χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Δαδιάς Έβρου βίωσαν τον εφιάλτη καθώς οι φλόγες έφτασαν χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην άκρη του οικισμού, με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να δίνουν εντολή, μέσω μηνύματος από το 112, για προληπτική εκκένωση προς Γιαννούλη και Σουφλί.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ – Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here