Από νωρίς μας έδειξε τα… δόντια του το κρύο και φέτος στην Καστοριά, με την ανάγκη για θέρμανση χτυπάει… κόκκινο. Υπάρχει όμως τρόπος να ζεσταθούμε οικονομικά και εύκολα; Υπάρχει και ακούει στο όνομα υγραέριο!

Το υγραέριο είναι η ενεργειακή πρόταση για το νοικοκυριό. Κι αυτό γιατί το χύμα υγραέριο σε δεξαμενή είναι μία από τις πλέον σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, με μοναδικά πλεονεκτήματα για κάθε σπίτι με εφαρμογή στη θέρμανση, τον κλιματισμό, το μαγείρεμα, το ζεστό νερό. Πάρτε λοιπόν το θέμα του υγραερίου πιο «ζεστά» και αναζητήστε το κατάλληλο σύστημα υγραερίου για τη δική σας οικία.

Πράσινο καύσιμο, πράσινο σπίτι

Το υγραέριο θεωρείται σήμερα το πιο πράσινο καύσιμο καθώς προστατεύει το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, είναι λιγότερο βλαβερό για το περιβάλλον και την υγεία καθώς η καύση του είναι πιο «πράσινη» εκπέμποντας μικρότερες ποσότητες CO2 συγκριτικά με άλλα καύσιμα.

Γιατί συμφέρει

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια και στην περίπτωση του υγραερίου στο σπίτι λένε πως συμφέρει πραγματικά. Όπως μας εξήγησε ο μηχανολόγος μηχανικός, Κωνσταντίνος Κωσταρέλης, ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης υγραερίου «ζεσταίνει» το χώρο πολύ πιο οικονομικά, εξασφαλίζοντας μέχρι και 30% οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο κι αυτό γιατί πλεονεκτεί σημαντικά αφού τυγχάνει πολύ χαμηλότερης φορολόγησης. Παράλληλα προσφέρει σταθερό ζεστό νερό όλο το 24ώρο ενώ και στο μαγείρεμα η σταθερή φλόγα και θερμότητα στο φούρνο, πέρα από μεγάλη οικονομία, προσθέτει απίστευτη νοστιμιά. Εν κατακλείδι, η υψηλή ενεργειακή απόδοση του υγραερίου, ο υψηλός βαθμός απόδοσης καύσης, αλλά και το μειωμένο κόστος συντήρησης παρέχει σημαντική εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα κάθε νοικοκυριού.

Τι χρειάζεστε

Σύμφωνα με τον κ. Κωσταρέλη, για την τοποθέτηση δεξαμενής υγραερίου για οικιακή χρήση υπάρχουν μια σειρά από προϋποθέσεις, τις οποίες θα σας υποδείξει ο μηχανικός. Ακόμη όμως κι αν δεν υπάρχουν οι βασικές προϋποθέσεις για τοποθέτηση δεξαμενής, υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν φιάλες υγραερίου, οι οποίες λειτουργούν ως δεξαμενή αλλά, ανάλογα με τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν, απαιτούν συχνή αντικατάσταση.

Η διαδικασία

Για εγκατάσταση υγραερίου στο σπίτι θα χρειαστείτε, έκτος των ειδικών συσκευών Υγραερίου (Λέβητας/Καυστήρας), ένα δίκτυο σωληνώσεων  υγραερίου (εξωτερικό ή/και εσωτερικό) και μια ειδική  Δεξαμενή (υπόγεια ή υπέργεια).

Με τη συνεργασία του μηχανολόγου της εταιρίας η οποία θα αναλάβει την εγκατάσταση, γίνεται η επιλογή του τύπου της δεξαμενής, της χωρητικότητας και της θέσης της ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες του καταναλωτή.

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το μόνο που απομένει ο εφοδιασμός με υγραέριο, ο οποίος πραγματοποιείται μέσω των βυτιοφόρων της εταιρίας που θα επιλέξετε.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα παραπάνω μπορούν να ενταχθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον, οπότε το κόστος θα μειωθεί σημαντικά.

Για περισσότερη… πράσινη και οικονομική θέρμανση και όχι μόνο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία NRG ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ, στη Χλόη και το Άργος Ορεστικό, όπου το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας θα σας δώσει κάθε πληροφορία για το κόστος, το χρόνο και τον τρόπο εγκατάστασης και φυσικά το κέρδος που θα έχετε από την στροφή στο υγραέριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here