Η αυλαία των αγώνων του ανοίγει την Κυριακή (4 μ.μ.), με την Καστοριά να υποδέχεται στο Δ.Α.Κ.Κ. τον «Ερμή» Αμυνταίου

Πέρυσι, προπονητές κάποιων ομάδων στο πρωτάθλημα των «φτωχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιας και μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό της Γ’ Εθνικής, έφτασαν σε σημείο να προσφέρουν τους μισθούς τους, αν, βεβαίως, τους εισέπρατταν, σε ποδοσφαιριστές που είχαν μεγάλη ανάγκη, για να ζήσουν, ενώ άλλοι έδειχναν στους παίκτες τους τον δρόμο για επιβίωση στα συσσίτια.

Του Δαμιανού Δέλλιου 

Κάπως έτσι, λοιπόν, ήταν η εικόνα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, στο οποίο, τουλάχιστον οι μισές ομάδες των τεσσάρων ομίλων, για να μην πούμε οι περισσότερες, έβγαλαν τη χρονιά με το «στανιό». Ποδοσφαιριστές απλήρωτοι για μήνες, που αδυνατούσαν να τα βγάλουν πέρα, ομάδες μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και οι πρόεδροί τους άφαντοι. Έτσι τελείωσε η περσινή σεζόν και κάπως έτσι αναμένεται να αρχίσει και η φετινή, ασχέτως αν οι όμιλοι από τέσσερις έγιναν οκτώ. Άραγε, ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής του, όταν ακόμη και οι ίδιοι οι φίλοι- οπαδοί των ομάδων το απαξιώνουν; Έσοδα από τα εισιτήρια, πενιχρά έως μηδέν. Στήριξη από την Πολιτεία, επίσης, μηδέν.

Όσο δε, περνούν τα χρόνια, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όχι μόνο δεν κάνει βήματα προόδου, αλλά βρίσκεται λίγο πριν τον γκρεμό και, πιθανότατα, να ήταν πιο φρόνιμο να πάψει να υφίσταται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Άλλωστε, οι ομάδες που πλαισιώνουν φέτος τους οκτώ ομίλους μειώθηκαν και, μάλιστα, δραματικά, ενώ στον 3ο όμιλο στον οποίο ανήκει και η Καστοριά, ο αριθμός τους είναι δέκα τρεις (13), επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχουμε αναφέρει πιο πάνω.

Το στοίχημα…

Πολλές, λοιπόν, ήταν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, που το περασμένο καλοκαίρι τα… βρόντηξαν ακόμη και πριν τη σέντρα του φετινού πρωταθλήματος, όμως, το ζητούμενο για όσες θα ριχτούν την Κυριακή στη «μάχη» της επιβίωσής τους, είναι αν μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη χρονιά τους, Φαντάζει δύσκολο, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα. Οι περισσότεροι σύλλογοι, αν όχι όλοι, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και, σίγουρα, θα τα βρούνε μπροστά τους.

Ομάδες όπως η Καστοριά, ανήκουν ανάμεσα σε αυτές που καλούνται να ξεπεράσουν τους «σκοπέλους» που έχει αυτή η κατηγορία, γι’ αυτό και οι άνθρωποι που διοικούν τον «ερυθροκίτρινο» σύλλογο, σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν, καλούν τους ποδοσφαιρόφιλους του νομού μας να σταθούν δίπλα τους και να βάλουν το… χεράκι τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην κατεύθυνση η ιστορική μας ομάδα να μην την «πατήσει» ξανά και αποχωρήσει πριν την ώρα της από το πρωτάθλημα, όπως, άλλωστε, το είχε κάνει και στο παρελθόν.

Πάντως, εμείς, ως ΣΕΝΤΡΑ, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε στην ομάδα μας καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα, που η αυλαία των αγώνων του ανοίγει την Κυριακή (4 μ.μ.), οπότε οι «γουναράδες» του Διονύση Λίτσκα, φιλοξενώντας στο Δ.Α.Κ.Κ. τον νεοφώτιστο στην κατηγορία «Ερμή» Αμυνταίου, θα επιδιώξουν να κάνουν ποδαρικό με το… δεξί, ευελπιστώντας, παράλληλα, πως σε αυτό το πρώτο «διαγώνισμά» τους στο φετινό πρωτάθλημα, θα έχουν τη συμπαράσταση πολλών φίλων- οπαδών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here