Σχόλιο του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Γιώργου Μπαμπάκου, στο facebook.

Κάποιοι για να πετύχουν αποσταθε??οποίηση και αποπροσανατολισμό βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με ειδήσεις που δεν έχουν καμία πραγματική σημασία. Αυτό όχι απλά δεν προσφέρει στην προσπάθεια να βρεθούν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα, αλλά αντίθετα τις κωλυσιεργεί δημιουργώντας εσφαλμένες αντιλήψεις.

Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Μέσα από μια υποκινούμενη από συμφέροντα δεοντολογία, αποπροσανατολίζουν και χειραγωγούν τους πολίτες, κατευθύνοντας τους εκεί που οι ίδιοι θέλουν.

Εξάλλου δύο από τις βασικές τεχνικές χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι:

1. Η τεχνική της διασκέδασης
Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών….
Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες. Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία .Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται.

2 . Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική
Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here