Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία μετά από 80 ημέρες ολικής απαγόρευσης, στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, με τα επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα έως 3,5t. να διέρχονται με φανάρια σε μονή λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 4m στο μέσον του καταστρώματος.

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας των εργαζομένων που συνεχίζουν τις εργασίες για την τοποθέτηση των ειδικών τενόντων και την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας, ώστε σε μεταγενέστερο χρόνο να επιτραπεί η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.

Να σημειωθεί πως λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η τέλεση αγιασμού της γέφυρας.

e-ptolemeos.gr

Tροποποίηση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω επαναλειτουργίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Ανακοινώνεται η τροποποίηση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω επαναλειτουργίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης από την 14:00΄ ώρα του Σαββάτου (03-06-2023), ως ακολούθως:

Α) Αίρεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας και μόνο των επιβατηγών αυτοκινήτων, των επιβατηγών αυτοκινήτων με ρυμουλκούμενο όχημα, των μοτοσικλετών, των μοτοποδηλάτων, των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων, με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων,  στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων). 

Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, θα διεξάγεται κανονικά, ρυθμιζόμενη από τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες για την εναλλακτική μονοδρόμηση της οδού «από την ΧΘ 18+900 έως την ΧΘ 20+300» , σε «λωρίδα»  πλάτους 4,00 m στο μέσον – άξονα του καταστρώματος αυτής, με την τοποθέτηση σε πυκνή διάταξη πλαστικών κώνων επαρκώς στερεωμένων.

B) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό  βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, θα διεξάγεται από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

Γ) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό  βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Ρυμνίου και αντιστρόφως, θα διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων: 

  • Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός  Αιανού,  Επαρχιακή  Οδός  Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός  Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here