Μια είδηση – απόσταγμα της εποχής του Ύστερου Καπιταλισμού έρχεται για να ζεστάνει τις ψυχές μας, όπως οι φλόγες που καίνε ολοκαίνουρια και αχρησιμοποίητα ρούχα προκειμένου να μην τα φορέσουν οι φτωχοί.

Αυτό έκανε ουσιαστικά η Burberry, γνωστή μάρκα ρούχων για όλους όσους χρειάζονται να δείχνουν ότι ασχολούνται με την ιππασία, ή το πόλο (όχι αυτό με το νερό, το άλλο), καταστρέφοντας τα ολοκαίνουρια προϊόντα της, προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των πτωχών σε μειωμένες τιμές.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο BBC, η διάσημη βρετανική εταιρία ένδυσης, κατέστρεψε τον τελευταίο χρόνο ρούχα αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μη μείνουν στοκ και πουληθούν μαζικά σε πολύ χαμηλές τιμές. Μάλιστα η Burberry τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστρέψει συνολικά ρούχα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ που έμειναν στο ράφι.

Η καταστροφή όλων αυτών των προϊόντων γίνεται ουσιαστικά ώστε να μπορούν οι τιμές των προϊόντων του brand να παραμένουν υψηλές, πουλώντας για παράδειγμα την κλασσική καμπαρντίνα της Burberry έως και 1600 ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι  ότι αυτά τα ρούχα δεν θα φτάσουν στα χέρια ανθρώπων που ίσως να έχουν πραγματική ανάγκη από ρούχα.

H Burberry παραδέχτηκε την καύση ωστόσο επισήμανε πως η διαδικασία έγινε με ειδικούς αποτεφρωτήρες προκείμενου να μην πληγεί το περιβάλλον. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Time, αρκετοί μέτοχοι της εταιρίας ήταν αντίθετοι με την καταστροφή των ρούχων και ζήτησαν να μοιραστούν. Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι αληθινές, τότε απλώς αυτές οι φωνές δεν εισακούστηκαν και η καύση των ρούχων προχώρησε κανονικά. Πάντως η Burberry δεν είναι η μόνη εταιρία που ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, αλλά πολλές ακριβές εταιρίες ρουχισμού καταστρέφουν τα προϊόντα στοκ ώστε να μην καταλήξουν στα χέρια μη προνομιούχων και χαλάσει το image του brand.

Ευτυχώς μερικά μπερμπερι αγοράζονται στην ώρα τους και γλιτώνουν από βέβαιο θάνατο.

Πηγή: luben.tv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here