Προκλητικός εμφανίζεται, ξανά, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Σε συνέντευξή στο κανάλι NTV, ρωτήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα ως αντίδραση στην απόφαση για τους 8 στρατιωτικούς.

Ο Μπιναλί τόνισε πως είναι «αδιανόητο να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα. Αφησαν ελευθέρους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η Τουρκία «παγώνει» τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών και προσφύγων με την Ελλάδα και όχι με την ΕΕ.

«Υπάρχει μία διμερής συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα και μία με την Ε.Ε. Εμείς τη διμερή συμφωνία επανεισδοχής παγώσαμε. Θέμα ακύρωσης της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ε.Ε. δεν τίθεται», υπογράμμισε.

Οι 8 αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι στις αρχές της εβδομάδας, μετά την παρέλευση του 18μηνου κράτησής τους, και διαμένουν σε στρατόπεδο, υπό αυστηρότατη φρούρηση, μετά τις απειλές του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να τους απαγάγει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here