«Καζάνι που βράζει» ο Δήμος Καστοριάς, σύμφωνα με όσα συμβαίνουν, αποκαλύπτονται και έχουν αποχρώσες ενδείξεις, μη σύννομων διαδικασιών. Αφορμή της «έκρηξης» του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργου Πετκανά, αυτή τη φορά υπήρξε η τεθλασμένη διαδικασία που οδηγούσε, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Τόμου, το σώμα, σύσσωμο σε παράβαση καθήκοντος!

Σχεδόν παρέσυρε τους Δημοτικούς Συμβούλους, τόσο ο ίδιος, όσο και ο εισηγητής αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ευάγγελος Στεργιόπουλος, να παραμείνει «ανοιχτή» η απόφαση τροποποίησης προϋπολογισμού, ώστε εφόσον βρεθούν χρήματα τις επόμενες ημέρες, να οριστικοποιηθεί (!) μεταγενέστερα αυτή και να αποσταλεί προς έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας.

Ο λόγος, για αμφιλεγόμενα ποσά που ακούστηκαν προφορικά, από τους ανωτέρω, της τάξης των 50.000 – 100.000 ευρώ, ή ολόκληρου του αποθεματικού του Δημοτικού Ταμείου των 170.000 ευρώ. Τα αναφερόμενα ποσά θα ήταν μέρος καταβολής των δεδουλευμένων 7 μηνών, των εργαζομένων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καστοριάς.

Οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές παραμένουν απλήρωτοι, κατά την προσφιλή τακτική της Διοίκησης του Δήμου Καστοριάς, παρά τις διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις, ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή, σε παρελθόντα χρόνο…

Επειδή όμως στην ημερήσια διάταξη και συγκεκριμένα στο θέμα αναμόρφωσης τροποποίησης προϋπολογισμού δεν συμπεριλαμβάνονταν ορισμένο ποσό για την πληρωμή δεδουλευμένων των εργαζομένων, με απόλυτη ευθύνη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καστοριάς, όπως διαφαίνεται θα αναμένουν αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, για την εξόφληση τους…

ΠΗΓΗ: www.dimotikanea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here