Παρά τις δύσκολες εποχές που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την μαρτυρική και ακριτική Γράμμουστα, καθώς σιγά – σιγά φθάνουν στο τέλος οι εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, εκεί όπου ακριβώς, πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της κοινότητας, υπήρχε Εκκλησία της Αγίας.

Ήταν 18 Αυγούστού του 2019 (πέρυσι το καλοκαίρι) όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, έθετε τον θεμέλιο λίθο, στον υπό ανέγερση νέο Ιερό Ναό, στην ηρωική Γράμμουστα, αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή, δύο χρόνια μετά τα λαμπρά εγκαίνια, του ιστορικού Ναού της Παναγίας.

Έκτοτε οι εργασίες συνεχίστηκαν, ώστε σήμερα ο μικρός Ιερός Ναός, που χτίζεται εις ανάμνηση του εντελώς κατεστραμμένου Ναού της Αγίας, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο πριν την ολοκλήρωση τους.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν και δείχνουν τις εργασίες σχεδόν βήμα -βήμα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μετά τους τοίχους, τοποθετήθηκε η σκεπή του ναού. Ήδη έχει κατασκευαστεί τέμπλο από πέτρα αλλά έχει τοποθετηθεί και η Αγία Τράπεζα. Αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνονται οι εργασίες για την τοποθέτση του δαπέδου.

Φυσικά μένουν αρκετές ακόμα εργασίες για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, αλλά αν όλα πάνε καλά, τόσο από το θέμα του καιρού, όσο φυσικά και από την πορεία την πανδημίας, τότε ίσως μέσα στον επόμενο χρόνο, το 2021 να είναι έτοιμος και για τα Εγκαίνια από τον Σεπτό ποιμενάρχη της Καστοριάς.

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: ditikostipos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here