Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28-03-2018, η προγραμματισμένη από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, άσκηση μερικής εκκένωσης του Νοσοκομείου Καστοριάς, στο πλαίσιο του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την διαπίστωση της ετοιμότητας του προσωπικού των νοσοκομείων στην διαχείριση εκτάκτων και κρίσιμων καταστάσεων.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης συντάχθηκε σενάριο έκτακτης ανάγκης που προσομοιάζει το συμβάν καταστροφικού σεισμού και συμμετείχαν, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια «ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και «ΠΕΡΣΕΑΣ», όλες οι ομάδες δράσης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Νοσοκομείου.

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν η πρακτική εκπαίδευση των υπαλλήλων του Νοσοκομείου σε συμβάν που αφορά την εκκένωση τμημάτων μετά από ζημιές στο κτηριακό απόθεμα, την ανάπτυξη υποδομών στον περιβάλλοντα χώρο, την κατάσβεση πυρκαγιάς και τον απεγκλωβισμό ατόμων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας των υποδομών του Νοσοκομείου.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, υπό την εποπτεία κλιμακίου του ΕΚΕΠΥ με επικεφαλή τον Διοικητή κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, ενώ η συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, ήταν απόλυτα συντονισμένη και επιτυχημένη.

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί θερμά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την άψογη συνεργασία και πολύτιμη συμβολή τους και συγκεκριμένα την 15η  Ταξιαρχία Στρατού, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ καθώς και τον Διοικητή του ΕΚΕΠΥ κ. Παπαευσταθίου Νικόλαο. Επίσης, το προσωπικό του Νοσοκομείου, που με αυταπάρνηση στέκεται πάντοτε στο ύψος των περιστάσεων.

Ο βαθμός ετοιμότητας του Νοσοκομείου μας για την διαχείριση εκτάκτων και κρίσιμων καταστάσεων κρίνεται πολύ ικανοποιητικός, όμως η άσκηση θα επαναξιολογηθεί λεπτομερώς, προκειμένου να ληφθούν τυχόν διορθωτικά μέτρα βελτιστοποίησης, με σκοπό την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα του Νοσοκομείου σε περίπτωση σεισμού.

Φωτογραφίες: Αλκιβιάδης Κεφαλάς

Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.Φωτογραφία του Αλκιβιάδης Κεφαλάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here