Επεξεργασμένες φωτογραφίες σε βίντεο 3D δίνουν μια άποψη της Αθήνας του 1917, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την άνοιξη του 1917, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, Γάλλοι στρατιώτες καταφθάνουν στην Αθήνα εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τριγυρίζουν στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες που βγάλανε τότε, γίνονται αφορμή για μια εξαιρετική περιήγηση στα μνημεία και το αστικό τοπίο της εποχής πριν την ριζική μεταμόρφωση της πόλης στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, «Αθήνα 1917: Με το βλέμμα της Στρατιάς της Ανατολής», σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης. Η έκθεση παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 15 Σεπτεμβρίου ως τις 12 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται, ότι η έκθεση περιέχει σπάνιο οπτικό υλικό που προέρχεται από την φωτογραφική υπηρεσία του συμμαχικού εκστρατευτικού σώματος, το οποίο έδρασε στα Βαλκάνια στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι γνωστό ως «Στρατιά της Ανατολής».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here