Για τις καταλήψεις και τα αιτήματα των μαθητών, την κατάσταση στο 3ο Γυμνάσιο, αλλά και τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία, μίλησε σήμερα το πρωί στον Χρήστο Νατσούλη και στον Antennes FM 93.6, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, Όλγα Βασιλειάδου.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, υπό κατάληψη βρίσκεται το Λύκειο της Μεσοποταμίας, το 2ο ΓΕΛ Καστοριάς, το ΕΠΑΛ Καστοριάς και το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς. Όσον αφορά τα αιτήματα των μαθητών σημείωσε: «Βρίσκεται όλη η σχολική κοινότητα σε επικοινωνία με τους μαθητές. Είναι όλοι σε μια συνεχή συζήτηση και κατανόηση των αιτημάτων των παιδιών. Τα αιτήματα έχουν μικροδιαφορές από σχολείο σε σχολείο. Γνωρίζει καλύτερα ο καθένας για το σχολείο του και επιθυμούν κάτι παραπάνω όλοι αυτή την στιγμή. Πράγματα που άλλες φορές δεν θα μας ενοχλούσαν, αυτή την στιγμή τα θεωρούμε σημαντικά και είναι σημαντικά». Ενώ για την χρήση της μάσκας στα σχολεία τόνισε πως: «τα παιδιά έχουν καταλάβει, πλέον, πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν αυτά, να προστατεύσουν την κοινότητα, τις οικογένειές τους και το σχολικό περιβάλλον».

Ενώ, για το ότι η κατάληψη των σχολείων είναι ποινικό αδίκημα και η παρέμβαση της Αστυνομίας μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτα συμπλήρωσε: «Σε περίπτωση που υπάρξει παρέμβαση της Αστυνομίας, από την στιγμή που είναι ποινικό αδίκημα θα υπάρξουν όλες οι επιπτώσεις που θα έχουμε για διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος τόσο των ίδιων (των μαθητών) όσο και των γονέων τους, γιατί είναι ανήλικοι».

Για τα κρούσματα στα σχολεία της Καστοριάς επεσήμανε: «Ήταν κάτι αναμενόμενο. Το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία. Όπως βλέπουμε κρούσματα στην κοινωνία, αντίστοιχα ήταν αναμενόμενο πως θα βλέπαμε και στα σχολεία (…) γίνεται αναστολή λειτουργίας των τμημάτων, σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις που δίνονται από τους υπεύθυνους της Δημόσιας Υγείας. Εμείς για να βγάλουμε την απόφαση ακολουθούμε την γνωμοδότηση αυτή και γίνεται μια ενδελεχής ιχνηλάτηση, έτσι ώστε να έχουμε καταγράψει και να έχουμε τα πάντα υπόψιν μας για να μην υπάρξει διασπορά στην υπόλοιπη κοινότητα. Το θετικό είναι ότι τα τεστ από τις ιχνηλατήσεις βγαίνουν αρνητικά και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για το 3ο Γυμνάσιο η κ. Βασιλειάδου τόνισε: «Είναι μια απόφαση που δεν μπορώ να την λάβω εγώ. Εγώ κρίνοντας από τα δεδομένα που έχω αυτή την στιγμή, ότι πράττω για οποιοδήποτε σχολείο, κάνω κάτι αντίστοιχο και για το 3ο Γυμνάσιο. Δεν διαφέρει δηλαδή η θέση μου για το 3ο σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία της Καστοριάς. Προσπαθούμε να βρεθεί μια λύση. Οι τεχνικές υπηρεσίες λένε ότι το εμβαδόν δεν φτάνει. Η διαρρύθμιση δεν είναι σωστή. Είναι ένα σχολείο που δεν έγινε με τις προδιαγραφές του 2020 και γι’ αυτό δεν συμφωνούν οι προδιαγραφές από άποψη χώρου. Οι δυνατότητες που έχουμε είναι συγκεκριμένες. Προσπαθούμε όμως, επειδή καταλαβαίνουμε και τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Να βρούμε κάποια λύση που να ικανοποιεί το σχολείο».

Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν μπορεί να γίνει μετακίνηση του σχολείου στον χώρο του πρώην 1ου Γυμνασίου η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απάντησε πως «πρέπει να γίνει άμεσα και μάλιστα αν ήταν δυνατό να γίνει και από φέτος».

Ακούστε τη συνέντευξή της:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here