Ξεκίνησε η Γενική Απογραφή Πληθυσμού από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ), που εφέτος θα γίνει με τη μέθοδο της αυτοαπογραφής – Σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απογραφή πληθυσμού διενεργείται κάθε 10 χρόνια

Η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Βασιλική Μπενάκη, περιέγραψε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6, τους στόχους της Γενικής Απογραφής όπως και την ιδιαίτερη χρησιμότητά της σε διακυβερνητικό και κοινωνικό επίπεδο.

Εξήγησε αναλυτικά με ποιον τρόπο θα διενεργηθεί και διαβεβαίωσε για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των απογραφομένων πολιτών.

Στην εφετινή απογραφή, εισάγεται και η μέθοδος της αυτοαπογραφής, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Οι 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα, με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό, ο οποίος αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη οικία.

Στην συνέχεια, ο εκπρόσωπος κάθε οικίας θα έχει τη δυνατότητα να «μπει» στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Αν κάποιος πολίτης δεν καταφέρει να ακολουθήσει τα βήματα της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), τότε ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα τον επισκεφτεί κατ’ οίκον.

Η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here