Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα πρακτικά μαθήματα της σχολής Προπονητών Ποδοσφαίρου UEFA C στην Καστοριά και η sentra.com.gr μίλησε με τον τον εκπαιδευτή, Μιχάλη Ιορδανίδη αλλά και με υποψήφιους προπονητές της σχολής.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Δέλλιος

Οι σαράντα τρεις υποψήφιοι προπονητές σήμερα παρακολούθησαν τα τελευταία μαθήματά τους στο γήπεδο του Κάστορα, αύριο θα δώσουν γραπτές εξετάσεις και τις επόμενες ημέρες θα αξιολογηθούν και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Η sentra.com.gr βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο ξενοδοχείο Limneon όπου πραγματοποιούνταν τα θεωρητικά μαθήματα και συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καστοριάς, Δημήτρη Τριανταφύλλου, τον εκπαιδευτή, Μιχάλη Ιορδανίδη αλλά και με υποψήφιους προπονητές της σχολής.

Ο κ. Τριανταφύλλου μιλώντας στη sentra.com.gr τόνισε: «Σαν ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΆΣ, δίνουμε προοπτική στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την προπονητική καριέρα να παρακολουθήσουν την 65η σχολή προπονητών ΕΠΟ UEFA C αφού αποτελεί το ξεκίνημα, το πρώτο βήμα να γίνει κάποιος προπονητής και μπορεί να φτάσει όσο ψηλότερα επιλέξει και διεκδικήσει ο ίδιος. Σκοπός και στόχος της Ένωσης μας είναι η εξέλιξη τόσο στα αναπτυξιακά τμήματα, όσο και στα αγωνιστικά με αξιόλογους ανθρώπους και καταρτισμένους προπονητές» και συμπλήρωσε: «Αφού καλύτερη εκπαίδευση σημαίνει καλύτεροι προπονητές, καλύτεροι ποδοσφαιριστές άρα και καλύτερο ποδόσφαιρο!!!».

Από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Ιορδανίδης σημείωσε: «είναι πολύ σημαδιακό και σημαντικό για εμένα που έπειτα από 18 χρόνια επανέρχομαι σαν εκπαιδευτής εδώ στην Καστοριά που ήταν και η τελευταία μου ομάδα σαν ποδοσφαιριστής. Εμείς οι εκπαιδευτές θα δώσουμε τα πάντα έτσι ώστε να περάσουμε τις γνώσεις μας στους νέους προπονητές και με τη σειρά τους, αυτοί να τις δώσουν στους μικρούς ποδοσφαιριστές που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη. Αυτήν την στιγμή υπάρχει πρόβλημα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αρκετές ακαδημίες δεν παν καλά και αυτό οφείλεται στην εκπαίδευση, δεν υπάρχει ανάλογη επιμόρφωση και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ».

Για την οργάνωση από πλευράς της ΕΠΣ Καστοριάς ο κ. Ιορδανίδης τόνισε: «Ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τριανταφύλλου μαζί με το διοικητικό συμβούλιο φρόντισαν να έχουμε όλες τις ανέσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Σε ερώτηση μας για το πόσο μπορεί να βοηθήσει αυτήν η σχολή στην ανάπτυξη του Καστοριανού ποδοσφαίρου δήλωσε: «Παλαιότερα η Καστοριά είχε μια ομάδα Α΄Εθνικής, που από αυτήν βγήκαν πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει, γνωρίζω πως η περιοχή θα εκπροσωπείται από τον Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας στην Γ΄ Εθνική, οι ομάδες του τοπικού έχουν μειωθεί πολύ και αυτό δυστυχώς αυτό κάνει δύσκολο το έργο της ΕΠΣ Καστοριάς» και συμπλήρωσε: «εδώ στην Καστοριά θα πρέπει να υπάρξουν ομάδες που θα συμμετέχουν σε μεγάλες κατηγορίες, έτσι ώστε, όλο το ποδόσφαιρο της Καστοριάς, και το ερασιτεχνικό αλλά και το επαγγελματικό να αναβαθμιστεί».

Τέλος, ο κ. Ιορδανίδης αποκάλυψε πως υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθεί μελλοντικά στην περιοχή μας και σχολή προπονητών UEFA B, το οποίο θα δώσει μεγάλο έναυσμα και σε άλλους προπονητές να έρθουν στην πόλη μας.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Μιχάλη Ιορδανίδη αλλά και των υποψήφιων προπονητών UEFA C.

Οι υποψήφιοι είναι οι: (με τη σειρά που εμφανίζονται) Άρης Παπαθανασίου (παίκτης του Ηρακλή Πολυκάρπης), Νικόλ Τζιάρα (παίκτρια του ΓΠΟ Καστοριάς), Νίκος Μεντής (ποδοσφαιριστής), Μαρία Δρακάκη (παίκτρια του ΓΠΟ Καστοριάς), Ελένη Μάρκου (παίκτρια του ΠΑΟΚ), Νίκος Τριανταφυλλίδης (ποδοσφαιριστής) και Μπάμπης Θεοχάρης (προπονητής ΑΕ Γραμμοχωρίων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here