Χειρόγραφο 200 ετών αποκαλύπτει την έξαλλη σεξουαλική ζωή Οθωμανού… playboy

Το πολύτιμο χειρόγραφο περιγράφει όργια που θα ζήλευε και ο… Χιού Χέφνερ

Τις ερωτικές περιπέτειες ενός playboy της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας περιγράφει με… ανατριχιαστική λέπτομέρεια ένα χειρόγραφo 209 σελίδων, που αναμένεται να πιάσει την αστρονομική τιμή των 400.000 ευρώ σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στο Λονδίνο.

Το τεράστιο χειρόγραφο έχει ηλικία μεγαλύτερη των 200 ετών και περιλαμβάνει, σύμφωνα με τους Times, 85 εικονογραφήσεις ερωτικών σκηνών, που θα έκαναν πολλούς να κοκκινίσουν.

Με βάση όσα γνωρίζουμε για αυτό το μοναδικό κομμάτι ερωτική τέχνης, πρόκειται για χειρόγραφο που είχε παραγγείλει ένας αξιωματούχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό να διατηρήσει στην αιωνιότητα τις ερωτικές περιπέτειες που είχε βιώσει στη νιότη του.

Μεταξύ των σκηνών που περιγράφονται στο έργο βρίσκουμε ερωτικές περιπτύξεις πάνω σε… τάφο, ομοφυλοφυλικές επαφές και όργια που θα ζήλευε ακόμα και ο Χιου Χέφνερ.

Ο πρωταγωνιστής του έργου εμφανίζεται σε όλες τις σκηνές να φοράει ένα χαρακτηριστικό τουρμπάνι από σκούρο μπλε και λευκό ύφασμα, το οποίο υποδηλώνει ότι ήταν ευγενής και ότι άνηκε στον στενό κύκλο εμπιστοσύνης του Σουλτάνου.

Το άκρως ακατάλληλο για ανηλίκους ανάγνωσμα έχει τίτλο «Ένας ευγενής θυμάται τη νιότη του» και χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς της τέχνης της Μέσης Ανατολής ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα ερωτικής τέχνης από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here