Στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6 μίλησε το μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών & Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς, Άννα Μόσχου, για την προσέλευση αγροτών από τη γειτονική Αλβανία για γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Όπως είπε η κ. Μόσχου, ενώ για τις αγροτικές εργασίες υπάρχει μεγάλη προσφορά και σε ντόπιους εργάτες, στην κτηνοτροφία δεν μπορούν να βρουν εργάτες, ενώ δεν μπορούν να προσλάβουν άτομα από τις λίστες του ΟΑΕΔ. «Υπάρχει θέμα με τους ποιμένες βόσκησης, δεν έρχεται κανείς Έλληνας να απασχοληθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως σημείωσε, αναφορικά με τον κορωνοϊό, όταν έρχονται οι εργάτες από την Αλβανία έχουν τεστ από τη χώρα τους ενώ γίνεται και rapid test εδώ.

Η κ. Μόσχου αναφέρθηκε και στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τις τεράστιες καθυστερήσεις για την έκδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ για τους εργάτες γης που μπορεί να πάρει έως και… 6 μήνες: «Είμαστε κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι σαν εργοδότες και απέναντι στο κράτος και απέναντι στους εργάτες», λέει η ίδια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here