Στην ενεργοποίηση σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, που παρακάμπτει την Ελλάδα και τον σιδηροδρομικό της άξον??, ενεργοποίησε η θυγατρικής της Cosco στη χώρα μας.

Αιτία, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς η COSCO θέλει να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά από την επισήμανση του επικεφαλής της COSCO, Ξιου Λιρόνγκ, στον Αλέξη Τσίπρα, ότι «καλό θα ήταν να μην γίνονται τόσες απεργίες».

Το σχέδιο που ήδη υλοποιείται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», προβλέπει την δια θαλάσσης μεταφοράς του 50% των εμπορευματοκιβωτίων που προέρχονται από την Ασία και έχουν ξεφορτωθεί στον ΟΛΠ με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, στο λιμάνι της Σλοβενίας, Κόπερ και την από εκεί προώθηση τους στους τελικούς αποδέκτες.

Το άλλο 50% των φορτίων αυτών μεταφέρεται με φορτηγά στον συνοριακό σταθμό της Ειδομένης από όπου και παραλαμβάνεται από τους σιδηροδρόμους των Σκοπίων για να προωθηθεί επίσης προς την Κεντρική Ευρώπη. Εξέλιξη που στερεί έσοδα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here