Στο Άργος Ορεστικό βρέθηκε σήμερα η Έλενα Ράπτη, σε εκδήλωση για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

>Η βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην κάμερα της ΣΕΝΤΡΑΣ αναφέρθηκε τόσο στην καμπάνια για την ενημέρωση γονέων και παιδιών για το φλέγον ζήτημα, όσο και στους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου. Μάλιστα η κα Ράπτη ανέφερε πως τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα μικρά παιδιά, καταγράφονται πιο πολύ στη περιφέρεια και σε επαρχιακά σημεία παρά σε μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς όπως εξήγησε οι κλειστές κοινωνίες ευνοούν τη σιωπή και ο φόβος των παιδιών κρατά τα στόμα τους κλειστά. Για το λόγω αυτό απαιτείται επαγρύπνηση και σωστή ενημέρωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, ο πολιτευτής Ζήσης Τζηγκαλαγιας, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπατσογλου, η Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αφροδίτη Μπελονακη η οποία προλόγισε την εκδήλωση.

Επίσης παραβρέθηκε σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και γονέων από την περιοχή. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναπτύχθηκε σημαντικά θέματα γύρω από τους τρόπους που μπορεί να αντιληφθεί κάποιος ότι ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά ώστε να το βοηθήσει να σπάσει τη σιωπή του, αλλά κυρίως πως μπορούμε να προφυλάξουμε ένα παιδί από τέτοια συμπεριφορά καθώς παρουσιάστηκαν και οι τρόποι με τους οποίους συνηθίζουν να δρουν οι δράστες.

Η κα Ράπτη ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο κ Κεπατσογλου για την πρόσκληση, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να ενδιαφέρονται οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα.

Από του βήματος η κυρία Ράπτη απεύθυνε επίσης θερμές ευχαριστίες προς τη ΣΕΝΤΡΑ για το ενδιαφέρων και την παρουσία του τοπικού μέσου ενημέρωσης σε μια τόση σημαντική εκδήλωση και για το ενδιαφέρων να καταγράψει και να μεταδώσει πληροφορίες σε όσους δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες.

Επιμέλεια Βαγγέλης Παπαδόπουλος

elena rapti kastoria

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here