Βιβή Φαρσαλιώτου Ιατρού: “Ενα εκπληκτικό ντοκουμέντο μου έφερε σήμερα ένας ακριβός φίλος μου, ο https://www.facebook.com/profile.php?id=100011666125487″ data-hovercard=”/ajax/hovercard/user.php?id=100011666125487″>Στυλιανος Χατζηγιαννάκης τον οποίο ευχαριστώ από καρδιάς!

Κινηματογραφημένα Γαλλικά επίκαιρα ζωής για τους Γάλλους στρατιώτες και τους ντόπιους κατοίκους, στην περιοχή Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα, στις αρχές του 1918. Από το 0:04:44 η Καστοριά!!!!!!!!!!!”

 

Για να δείτε το video πατήστε εδώ: http://film.iwmcollections.org.uk/record/index/45439

Περιγραφή:
Γενικά Guillaumat, διατάζει το στρατό της Ανατολής, επισκέπτεται ένα αεροδρόμιο για να μιλήσει με μερικούς από τους πιλότους. Η τοπική ορθόδοξη τελετή για Θεοφάνεια σε ένα ψαροχώρι. Οι άνθρωποι έχουν στοιβαγμένοι σε μικρά σκάφη και ένας ιερέας προφέρει μια ευλογία για τη θάλασσα από την αποβάθρα. Μια γαλλική τοποθετηθεί περιπολία κοντά στα αλβανικά σύνορα, κινούνται κατά μήκος ενός χωματόδρομου σε ενιαίο αρχείο με ένα χωριό στο παρασκήνιο. Όχι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη, μια που θέτει ομάδα μιας τυπικής οικογένειας: Ο άντρας, η γυναίκα, και τα μικρά παιδιά δίπλα από το σπίτι τους, που ακολουθείται από ένα παλιό πλέξιμο κυρία. Ένα ταψί πάνω από την πόλη των Βοδενών λαμβάνονται από τους λόφους. Η νεκρώσιμη ακολουθία, με τους ιερείς και τους ανθρώπους έσκυψε χαμηλά στο έδαφος και θυμίαμα αιωρείται πάνω από τον τάφο. Ένα τηγάνι πάνω από Βέροια, μια πόλη με μια γέφυρα τριών ανοιγμάτων και των γυναικών συλλογής νερού και το πλύσιμο των ρούχων στο ρεύμα από κάτω. Οι επιτύμβιες στήλες σε ένα παλιό τούρκικο νεκροταφείο. Γιορτές σε έναν Αλβανό γάμο, με χορό και ντέφια.

Μια Ορθόδοξη νεκρική πομπή.

Η χερσόνησος και η πόλη της Καστοριάς την ημέρα της αγοράς, με μια ηλικιωμένη γυναίκα που κάνει το πλύσιμο στο λιμάνι, μια σειρά από μικρά αγόρια περίεργος για τη φωτογραφική μηχανή και οι άνθρωποι αγοράζουν στην αγορά. Ένα μικρό αλβανικό αλιευτικό σκάφος καθορίζει τη διεξαγωγή δύο άνδρες και μια καλυμμένη γυναίκα, που ακολουθείται από παρόμοια σκάφη του αλιευτικού στόλου.

Οι γυναίκες στα λευκά πέπλα πάει κάτω από το τζαμί, το οποίο έχει τη δική του μιναρέ του. Ο πρωθυπουργός Βενιζέλος, Γενική Gérôme και Γενικός Ζυμβρακάκης, που επισκέπτονται το μέτωπο, θέτουν σε μια ομάδα για την κάμερα. Θα επανεξετάσει Ελληνική σύνταγμα και ο Βενιζέλος μιλά για κάποια από τα στελέχη και τους άνδρες .

(Το κείμενο της περιγραφής είναι μετάφραση της Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here