Στη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς παρουσία της Προέδρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαρίας Παπαδοπούλου και θεσμικών παραγόντων της περιοχής, συμμετείχε η βουλευτής Μαρία Αντωνίου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης τέθηκε η δημιουργία παραρτήματος του Οργανισμού στην Καστοριά, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, στο οποίο η Πρόεδρος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ ανταποκρίθηκε και ανακοίνωσε τη συγκρότηση και στελέχωσή του το προσεχές διάστημα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές ενέργειες με το Δήμο Καστοριάς προκειμένου να παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα στεγασθεί το παράρτημα.

Όπως σημείωσε η βουλευτής Μαρία Αντωνίου «κατά τη διάρκεια της τόσο εποικοδομητικής συνάντησης με την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Μαρία Παπαδοπούλου, τους θεσμικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας, συζητήσαμε θέματα που άπτονται των χρηματοδοτήσεων για περιβαλλοντικές δράσεις, που αφορούν στις ζώνες Natura καθώς και διάφορα ζητήματα που αφορούν στην ευθύνη διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής της λίμνης της Καστοριάς και γενικά των προστατευόμενων περιοχών της ΠΕ Καστοριάς. Ως βουλευτής Καστοριάς θα είμαι σταθερά δίπλα στους συμπολίτες μου, έχοντας πλήρη επίγνωση των αναγκών τους, και θα διεκδικώ, πάντοτε σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, το καλύτερο για τον τόπο μου, την αγαπημένη μας Καστοριά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Καλλιόπη Τσιάγγου – Κυριακίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης, ο υπεύθυνος Τουρισμού και Παραγωγικών Τομέων της ΔΕΕΠ Καστοριάς Βίκτωρας Χαριζόπουλος,  η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Καστοριάς Ευγενία Αμπαρτζάκη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Τελιγιορίδης και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here