Η Μαρία Νίτσα είναι ένα κορίτσι που με τη δύναμη της θέλησης κατάφερε να μας εμπνεύσει και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Με πείσμα, σκληρή δουλειά και προσήλωση, κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος έως τώρα: Να γίνει η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα.

Πριν λίγες ημέρες, η Μαρία αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και σπάζοντας έτσι τα στερεότυπα που καλά κρατούν στην Ελλάδα του σήμερα. Γράφτηκε στη σχολή της το 2017, μετά από 12 χρόνια διαβάσματος και με τη δύναμη της θέλησής της κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο.

Η ίδια δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο χαρούμενη και περήφανη για το κατόρθωμά της. Με την στήριξη των γονιών της αλλά και της δασκάλας της, Βιβής Αντωνίου, κατάφερε να σπάσει το απόστημα των κοινωνικών στερεοτύπων και να δείξει τον δρόμο και σε άλλα άτομα σαν κι εκείνη, γεμάτα πάθος και όνειρα για τη ζωή.

Το χαμογελαστό κορίτσι από την Καστοριά είναι έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του για τη νέα της ζωή και μίλησε για όλα αυτά στο BOVARY.

Δημιουργικές ώρες
Δημιουργικές ώρες

Πού γεννήθηκες; Ποιες είναι οι μνήμες σου από την παιδική σου ηλικία και τη γειτονιά σου;

Γεννήθηκα στην Καστοριά και μεγάλωσα σε μια κωμόπολή της που ονομάζεται Μεσοποταμία. Η παιδική μου ηλικία ήταν χαρούμενη καθώς ζούσα σε μια όμορφη και ευχάριστη γειτονιά με υπέροχους ανθρώπους.

Πώς ήταν η ζωή στο σχολείο; Τι προβλήματα αντιμετώπισες λόγω του συνδρόμου Down;

Η ζωή μου στα πρώτα χρόνια του σχολείου δεν ήταν πάντα ευχάριστη. Αν και ήμουν πολύ μικρή, ένιωθα την απόρριψη των παιδιών και αναρωτιόμουν το γιατί. Με τα μαθήματά μου, όμως, τα πήγαινα αρκετά καλά.

Ο ελεύθερος χρόνος της
Ο ελεύθερος χρόνος της

Τα άλλα παιδιά πώς ήταν μαζί σου; Εσύ πως το βίωνες όλο αυτό, πώς ένιωθες;

Τον πρώτο καιρό, πολλά παιδιά με κορόιδευαν και δεν έπαιζαν μαζί μου με αποτέλεσμα να νιώθω μόνη και να λέω στην μαμά μου πώς είμαι μόνη μου, ότι δεν με θέλει κανείς, δεν μ’ αγαπάει κανείς και να κλαίω. Όμως, με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, η στάση των παιδιών σιγά-σιγά άλλαξε.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here