Ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» ιδρύθηκε στο τέλος του 2004 από άτομα με μακρόχρονη πείρα στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής μας, με σκοπό να διερευνήσει και να επεκτείνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες της πόλης της Καστοριάς,

φιλοδοξώντας να προσθέσει νέες δράσεις σε τομείς όπως: Η έρευνα, η μελέτη και η ανάδειξη των τεχνών (θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, κλπ), στοιχείων της λαϊκής παράδοσης, του πολιτισμού και της επιστήμης,. Η ενίσχυση οιασδήποτε ανυστερόβουλης πνευματικής έκφρασης, Η συμβολή της στην άνοδο του πνευματικού, πολιτιστικού επιπέδου και των γραμμάτων καθώς και στην εκλαΐκευση τέτοιων θεμάτων, και πολλά άλλα.

Ήδη από το ξεκίνημα της η Μύηση αγκαλιάστηκε από τον κόσμο της Καστοριάς με πολύ ενδιαφέρον και δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν τα παρακάτω τμήματα: Εννιά τμήματα Παραδοσιακών χορών και Δρώμενων (Τέσσερα ενηλίκων και πέντε παιδικά) Τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά Τμήμα Θεάτρου με παραστάσεις εντός αλλά και εκτός Καστοριάς Τμήμα μουσικής, με τη λειτουργία Δημοτικής και Λαϊκής ορχήστρας. Τμήμα Λατινικών και Ευρωπαϊκών χορών.

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς “Μύησις” 
Αγ. Μηνά 9, 52 100, Καστοριά
Τηλ-Fax: 24670 26273
www.myhsis.gr
myhsis@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here