Η NASA μας ταξιδεύει στη Σελήνη μέσω ενός νέου εκπληκτικού βίντεο που δημοσίευσε με εικόνες υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

Πρόκειται για το πιο λεπτομερές βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ έως τώρα, με εικόνες από την τροχιά γύρω από τη σελήνη σε 4K ανάλυση και μπορεί κανείς να πάρει μια γεύση από τις διάφορες τοποθεσίες, μέσω κοντινών και μακρινών λήψεων.

«Η ξενάγηση επιτρέπει στον θεατή να επισκεφτεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες τοποθεσίες που επελέγησαν για να απεικονίσουν την ποικιλία χαρακτηριστικών του σεληνιακού εδάφους», ανέφερε η NASA στην περιγραφή της για το βίντεο.

«Κάποιες εικόνες έχουν ληφθεί από την κοντινή πλευρά της σελήνης και έχουν παρατηρηθεί τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες παρατηρητές στη Γη, ενώ άλλες εικόνες είναι ορατές μόνο από το διάστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η περιήγηση ξεκινάει από τη δυτική άκρη της Σελήνης, στο Mare Orientale.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο σεληνιακό νότιο πόλο, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους -238 ° C, καθιστώντας το ένα μέρος με «μερικές από τις ψυχρότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες στο ηλιακό σύστημα».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here