Για ακόμη μία χρονιά η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από τις προσφερόμενες 4100 θέσεις εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, εισήχθησαν 2800 πρωτοετείς φοιτητές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την Καστοριά, το Μαθηματικό τμήμα με 18 πρωτοετείς φοιτητές από τις 100 θέσεις. Λιγότεροι επίσης είναι οι εισακτέοι στο Οικονομικό τμήμα (132 από 160) και στο τμήμα Πληροφορικής ( 232 από 250).

Η αποδιοργάνωση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά με την καρατόμηση των εισακτέων έχει μόνο στόχο τη δημιουργία πελατών για τα ιδιωτικά Κολλέγια.

Το προεκλογικό ψέμα της ΝΔ πως θα φέρει επιπλέον φοιτητές στην Καστοριά αποδείχθηκε σταθερά και τολμηρά από τον αποκλεισμό από το όνειρο πολλών νέων παιδιών να σπουδάσουν.

Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα σε αυτό το αντιεκπαιδευτικό περιβάλλον, και να ευχηθώ από καρδιάς καλές σπουδές και καλή πρόοδο.

Σε όσα νέα παιδιά δεν πέτυχαν τους στόχους τους εύχομαι να συνεχίσουν με αισιοδοξία και με πίστη στον εαυτό τους την προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων τους.

Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και εμείς οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here