Για το ζήτημα του τρένου και ποια γραμμή προκρίνεται μίλησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93.6.

Άλλωστε, όπως αναφέρει σε χθεσινό δελτίο Τύπου:
«Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια των περιφερειακών στελεχών της ΝΔ στην Καστοριά να επιδείξουν έργο στην περιοχή μας, καθώς μέχρι τώρα αυτό είναι μηδενικό, δεν μπορεί να γίνει όμως ανεκτή η πολιτική θρασύτητα.
Όλοι είμαστε μάρτυρες πως όλο το προηγούμενο διάστημα υπονόμευσαν τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καστοριάς με το Πόγραδετς, έργο οι μελέτες του οποίου ξεκίνησαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εντάχθηκαν στο interreg. Η αναποτελεσματική διαχείριση του έργου από τη ΝΔ οδήγησε εδώ και 2,5 χρόνια σε προσπάθεια υπονόμευσης. Από τη μία έλεγαν πως θέλουν σύνδεση με Καλαμπάκα. Την άλλη έλεγαν πως θέλουν σύνδεση με Πτολεμαΐδα και έφθασαν στο σημείο να εκθέσουν και τον υφυπουργό τους κ. Κεφαλογιάννη που έλεγε από την Καστοριά πως θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Μόλις στις 7 Δεκεμβρίου 2021 ο υπουργός κ. Καραμανλής απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση παραδέχθηκε πως η δυνατότητα σύνδεσης με Καλαμπάκα πηγαίνει για το 2050, η σύνδεση με Πτολεμαΐδα δεν έχει εξεταστεί, ενώ το Σιάτιστα -Καστοριά για το οποίο η Περιφέρεια ωρυόταν κάνοντας συνεντεύξεις τύπου όπου έλεγε πως ξοδεύτηκαν 3.000.000 ευρώ για προμελέτες το μακρινό 2004-2006, σύμφωνα με το υπουργείο δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη! Τελικά το μόνο ώριμο έργο, που συνεχίζει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι αυτό που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το αντίστοιχο Υπουργείο της Αλβανίας, το οποίο τότε χλεύαζαν και έλεγαν πως δεν θα γίνει ποτέ! Και έρχονται σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς να “πανηγυρίζουν” πως “δικαιώθηκαν” για αυτό το οποίο κορόιδευαν 2,5 χρόνια!
Για ποιο λόγο δηλώνουν σήμερα ως τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι δικαιώθηκαν; Αυτοί δικαιώθηκαν ή εμείς;
Και ποιες ενέργειες έκαναν για να καμαρώνουν; Πού συμμετείχαν και σε τι βοήθησαν; Καμαρώνουν για την καθυστέρηση ή για την ανυπαρξία τους; Η σύνδεση της Καστοριάς με την Αλβανία σχεδιάστηκε και ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τους αρέσει είτε όχι. Δεν υπάρχει ουδεμία δική τους συμβολή. Αντιθέτως επιχείρησαν και να την σταματήσουν.
Πολιτικοί απατεώνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here