Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Καστοριάς σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Καστοριάς όπως κάθε χρόνο θα συμμετέχει στο Jamboree on the air και φέτος το Σαββατο 15 Οκτωβρίου 2016

στο shack της ραδιολέσχης στον δηνακ απο τις 16:00 μεχρι τις 18:00, μαζι με τους προσκόπους θα είναι οι συνάδελφοι sv2nru,sv2dku,sv2bxz.

59ο Τζάμπορη των Αιθέρων – 20o Τζάμπορη στο Διαδίκτυο – (59th Jamboree-On-The-Air – 20th Jamboree-On-The-Internet)

Το J.O.T.A.–J.O.T.I. πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Φέτος, ξεκινά στις 00:00 (ώρα Ελλάδας) της 14ης Οκτωβρίου 2016 και τελειώνει στις 23:59 ( ώρα Ελλάδας) της 16ης Οκτωβρίου 2016.

Τι είναι το JOTA (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και το JOTI (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Διαδίκτυο.

Το JOTA-JOTI είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και μέσω εφαρμογών Διαδικτύου.

Το JOTA – JOTI είναι μια παγκόσμια δράση. Είναι ένα πραγματικό Τζάμπορη κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://jotajoti.info/, την επίσημη ιστοσελίδα της δράσης.

Για τη διευκόλυνσή σας, η Εφορεία Πληροφορικής έχει αναπτύξει ιστοσελίδες στα Ελληνικά με πληροφορίες για την δράση στην διεύθυνση http://www.sep.org.gr/?q=member/jota-joti . Μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σελίδα αυτή που εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες πληροφορίες.

Local JOTA-JOTI Coordinators

Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της διοργάνωσης του J.O.T.A. (Jamboree-On-The-Air) Τζάμπορη των Αιθέρων και J.O.T.I. (Jamboree-On-The-Internet) Τζάμπορη στο Internet λειτουργεί με επιτυχία ο ρόλος τωνLocal JOTA-JOTI Coordinators σε επίπεδο Περιφερειακών Εφορειών.

Σκοπός των Local JOTA JOTI Coordinators είναι η διαρκής επαφή και επικοινωνία όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό, ώστε κατά την προετοιμασία τόσο των Περιφερειακών Εφορειών όσο και των Συστημάτων για να υπάρχουν άμεσοι συνεργάτες των Εφορειών Ειδικότητας Αεροπροσκόπων και Πληροφορικής και έτσι να βοηθούν στην ορθότερη προετοιμασία. Παράλληλα, από το κεντρικό στο τοπικό επίπεδο είναι πιο εύκολη η διάχυση πληροφοριών σχετικά με το μοναδικό Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο Local JOTA-JOTI Coordinator πρέπει να είναι Βαθμοφόρος ο οποίος ορίζεται από τον εκάστοτε Περιφερειακό Έφορο και προτείνεται να είναι ο Έφορος Ειδικότητας Αεροπροσκόπων ή ο Έφορος Πληροφορικής της Π.Ε. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται Βαθμοφόρος με τα προαναφερθέντα καθήκοντα, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε Έφορος ή Βαθμοφόρος της Περιφέρειας ο οποίος έχει εμπειρία από τουλάχιστον 2 προγενέστερα JOTA/JOTI και δύναται να αναλάβει τα εν λόγω καθήκοντα.

Ο Local JOTA-JOTI Coordinator θα πρέπει να διαθέτει τα εξής:

  • Χρόνο και διάθεση να υποστηρίξει το ρόλο του
  • Κατανόηση του ρόλου και του σκοπού  του JOTA/JOTI

Επίσης θα ήταν επιθυμητές γνώσεις ραδιοερασιτέχνη και υπολογιστή (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υπηρεσία συνομιλιών – IRC).

O Local JOTA-JOTI Coordinator είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη του JOTA-JOTI στα όρια της Περιφερειακής Εφορείας και πιο συγκεκριμένα:

  • Συνεργάζεται με τον national coordinator JOTA – JOTI
  • Συμμετέχει στο συμβούλιο της Περιφερειακής Εφορείας και συνεργάζεται με τους Εφόρους της Π.Ε. φροντίζοντας για τον συντονισμό και την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI.
  • Επικοινωνεί απευθείας με τους Αρχηγούς Συστημάτων της Π.Ε. για θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI.
  • Συντάσσει με την βοήθεια των Συστημάτων που συμμετείχαν στο JOTA – JOTI και εισηγείται προς τον National JOTA – JOTI Coordinator την τελική αναφορά μετά το τέλος της δράσης.
  • Φροντίζει για την παροχή υποστήριξης σε θέματα που αφορούν στο JOTA-JOTI προς τα προσκοπικά κλιμάκια σε συνεννόηση με τον εκάστοτε Π.Ε. και σε συνεργασία με τον National JOTA – JOTI Coordinator.
  • Υποστηρίζει τη συνεργασία και προωθεί κοινές δράσεις με φορείς που σχετίζονται γενικότερα με το JOTA-JOTI (ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι, σχολές πληροφορικής κ.λπ.).

Παρακαλούνται οι Περιφερειακοί Έφοροι, όπως συμπληρώσουν σε αυτόν τον σύνδεσμο(http://goo.gl/YcNMy2) τα στοιχεία του Βαθμοφόρου που ορίζεται να αναλάβει τα καθήκοντα του Local JOTA-JOTI Coordinator το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η Ανακοίνωση αυτή συμπεριλαμβάνει όσες πληροφορίες ήταν διαθέσιμες μέχρι την ημερομηνία της έκδοσής της. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε με Ηλεκτρονικό Μήνυμα στις Εφορείες Πληροφορικής και Αεροπροσκόπων ΓΕ στο jotajoti@sep.org.gr

Επίσης πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο Διαδίκτυο και στις παρακάτω διευθύνσεις:

Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης       http://www.scout.org

JOTA-JOTI     http://www.jotajoti.info

Scoutlink – Παγκόσμιο Προσκοπικό δίκτυο IRC   http://www.scoutlink.net/

Άλλες χρήσιμες ιστοσελίδες:

Scouting Jumpstation    http://www.scoutbase.org.uk

Ο “Ράδιο-Προσκοπισμός” (Radio Scouting), ο Προσκοπισμός στο Διαδίκτυο και ειδικά το JOTA – JOTI είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επικοινωνήσετε με Προσκόπους και Οδηγούς από πολλές χώρες. Να ανταλλάξετε ιδέες, να μάθετε σχετικά με τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και να αποκτήσετε νέους φίλους. Πιστεύω ότι και το φετινό JOTA – JOTI θα δώσει σε όσους συμμετάσχουν την μεγάλη εμπειρία να είσαι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης και θα συμβάλει στην παγκόσμια κατανόηση και αλληλοσεβασμό. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προετοιμασία και συμμετοχή σας σ΄ αυτή τη μεγάλη Παγκόσμια Προσκοπική Δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here