Σε εξέλιξη το σχέδιο δημιουργίας «νεκροταφείου» για όλο τον αμίαντο της χώρας δίπλα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος ● Ανοίγουν ξανά οι πληγές στην περιοχή Ζιδάνι με την πρόσφατη πρόταση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας ● Η τοξική ιστορία των ΜΑΒΕ δεν έχει τέλος ● Με δέλεαρ τα ανταποδοτικά οφέλη και τις θέσεις εργασίας σχεδιάζεται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα ● Στο παιχνίδι η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει την αποκατάσταση των ΜΑΒΕ μετά το 2006 ● Τα επιχειρήματα ειδικών που διαφωνούν με τη χωροθέτηση.

Νέο περιβαλλοντικό έγκλημα στη Δυτική Μακεδονία μαγειρεύει η κυβέρνηση. Δεν φτάνει η απολιγνιτοποίηση, είπαν να τους φορτώσουν και όλο τον αμίαντο της Ελλάδας!

Η… τερατογένεση ενός ΧΥΤΑ όπου θα καταλήγει ο αποσυρόμενος αμίαντος από κάθε γωνιά της χώρας -υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 χιλιάδες τόνους ετησίως- χωροθετείται δίπλα στο στοιχειωμένο εργοστάσιο των ΜΑΒΕ (Μεταλλεία Αμιάντου Βορείου Ελλάδος), που αποτέλεσε για δεκαετίες υγειονομική πληγή της περιοχής.

Το σχέδιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με τις ευλογίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Σερβίων, παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων. Το κερασάκι στην τούρτα; Για την εκτέλεση του έργου φαίνεται πως προκρίνεται η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία εξ Αθηνών και όχι στον καθ’ ύλην αρμόδιο διαδημοτικό φορέα διαχείρισης αποβλήτων!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ, efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here