Η θεατρική ομάδα του ομίλου «Μύησις» τιμά το μεγάλο συγγραφέα Κώστα Μουρσελά ο οποίος πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι για τη γειτονιά των αθανάτων του Ελληνικού θεάτρου.

“Ισορροπίες” από τη θεατρική μας ομάδα το 2010, σε μια σκηνοθετική προσέγγιση του Νίκου Μπαλιάκα και κείμενα του μεγάλου συγγραφέα.

Λίγα λόγια για . το ψηφιδωτό των «Ισορροπιών»

Αν την δεκαετία του 70 η κραυγή «Ω τι Κόσμος Μπαμπά!» χαρακτήριζε μια πολυεπίπεδη και πολυσχιδή ελληνική κοινωνία η οποία μετασχηματίζονταν μεθοδικά από αυτοσυντήρητη σε καταναλωτική, υπό τα βλοσυρά όμματα πάντοτε των δικτατόρων, σήμερα απευθύνεται σε έναν κόσμο ο οποίος εξελίσσεται περιδινούμενος με φρενήρεις ρυθμούς, αλέθοντας αδιακρίτως αξιοπρέπειες, υποστάσεις, ανοχές, θεσμούς, αξίες. Ευνουχισμένοι έφηβοι, πλαστικοποιημένες κοπελίτσες, υποταγμένοι μικροαστοί, ακυρωμένοι έρωτες, ημιμαθείς μέτοικοι, εξαρτημένοι αναψυκτικομανείς, κατάπληκτα ζόμπι, άστεγοι φιλόσοφοι, άσπονδοι σύζυγοι, προσπαθούν να συλλέξουν ψήγματα ζωής ακροβατώντας ανάμεσα σε ένα κίβδηλο παρόν και ένα αυριανό ενδεχομένως τίποτα. Οι «Ισορροπίες» τους εξαρτώνται από τα ημιθανή και αποπροσανατολισμένα ένστικτα, την αιχμηρότητα των δοντιών, το αντίτιμο του σώματος, την ισοπεδωμένη αισθητική. Φιγούρες καρικατούρες κλείνουν το μάτι υποτονικά στο κενό και υποκλίνονται πρόθυμα στο πανταχού παρόν σύστημα με λόγο αλλοπρόσαλλα κωμικοτραγικό και πικρό.. πολύ πικρό.
Ο Κώστας Μουρσελάς καταφέρνει να αναμοχλεύσει το σήμερα μέσα από μια ευρηματικότητα του τότε. Με ένα χιούμορ καυστικό, δολοφονικό, που ορισμένες φορές αγγίζει τα όρια του μαύρου, ή πότε-πότε και του γκροτέσκο, αποδομεί τελεσίδικα μια ημι-λιπόθυμη, απαθή, αποσυρμένη από τον ίδιο της τον εαυτό κοινωνία, η οποία το μόνο που κάνει είναι να αλλάζει ενίοτε, δίκην αποστειρώσεως, περιτύλιγμα.

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ
4 ιστορίες και 2 μονόπρακτα
Του Κώστα Μουρσελά

Σκηνοθετική, Μουσική και Φωτιστική επιμέλεια
Νίκος Μπαλιάκας

Κοστούμια Φροντιστήριο
Ομαδική πρόταση

Επιμέλεια συντήρηση κοστουμιών
Αθηνά Κιορπελίδου

Μακέτες Αφίσα Γραφικά
Δημήτρης Μητσόπουλος

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (Ω τι Κόσμος Μπαμπά!)
Βαγγέλης Τσολάκης
Βίκυ Ρουσκοπούλου
Ρούλα Μπαζίνα
Διαμαντής Παπαθανασίου
Βέτα Μεσητίδου
Χάρις Τσακλίδου

ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (Ω τι Κόσμος Μπαμπά!)
Ρέα Τζιμοπούλου Χρύσα Κολλήγα (β διαν.)
Δημήτρης Μπιλιάλης

ΕΡΩΤΙΚΟ (Ω τι Κόσμος Μπαμπά!)
Θοδωρής Λιάλης Αλέξανδρος Αντωνιάδης (β διαν.)
Άννα Σουγκάρη Αντιγόνη Σάρου (β διαν.)
Ματίνα Πέτρου
Κώστας Παρλαπάνης
Βαγγέλης Τσολάκης
Διαμαντής Παπαθανασίου

ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ (Ω τι Κόσμος Μπαμπά!)
Χρήστος Δράσκας
Μαρία Κεραμιδοπούλου – Αντιγόνη Σάρου (β διαν.)

Ο ΜΠΙΝΤΕΣ (Η Κυρία δεν Πενθεί)
Κλαίρη Χαρισίου Στεφανία Κωνσταντίνου (β διαν.)
Άρις Ζιούτας Ανδρέας Κυπαρίσσης (β διαν.)

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ (Εκείνος και Εκείνος)
Δημήτρης Μητσόπουλος
Δημήτρης Μορφίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here