Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για πολλοστή φορά επανέλαβε ότι θα μιλήσει τελευταίος και ότι οι αντιδράσεις ήταν «θόρυβος φούσκα» – Οι δηλώσεις του έγιναν μετά τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Στέγης Κατακοίτων Γερόντων στην οδό  Φυλής

Για «θόρυβο φούσκα» έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, σχολιάζοντας για άλλη μια φορά τη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα και τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι θα μιλήσει τελευταίος, μόνο που αυτή τη φορά προχώρησε και σε σχολιασμό των αντιδράσεων που έχουν υπάρξει, ιδιαίτερα από μέλη της Ιεραρχίας. «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα», τόνισε, ερωτηθείς για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείαας, Κώστα Γαβρόγλου στο Φανάρι.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έγινε μετά τα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των φτωχών, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαν να γίνουν τα έργα της Εκκλησίας.

«Με λίγη προσπάθεια και καλή διαχείριση, με προσέγγιση των φτωχών και των πλουσίων θα έχουμε πάντα τέτοια αποτελέσματα», ανέφερε.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε με νόημα ότι «Με συνεργασία και της Πολιτείας, τα έργα παίρνουν σάρκα και οστά. Με τη συνεργασία ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται πολλές πιέσεις και δουλειά. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει γίνει από την Εκκλησία».

Σε ανακαινισμένο κτίριο στην οδό Φυλής η νέα δομή

Η νέα αυτή δομή της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται σε ανακαινισμένο κτήριο της οδού Φυλής, στον ‘Αγιο Παντελεήμονα.

Το Φιλανθρωπικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Στέγη Κατακοίτων Γερόντων ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμ. 1374/26-09-1974 πράξη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Είναι ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο σκοπός ίδρυσης του Ιδρύματος είναι: α) να προσφέρει στέγη, τροφή, θέρμανση, προστασία, περιποίηση, φροντίδα και πρωτοβάθμια νοσηλεία σε γέροντες/σσες κατάκοιτους άνω των 65 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους, απουσία συγγενικού περιβάλλοντος, ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχους ή χωρίς οικονομικούς πόρους και β) Να φροντίσει μέσω θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης όσους το επιθυμούν και έχουν ανάγκη ώστε να έχουν «Χριστιανά τα τέλη της ζωής».

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here