Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 31- πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο, 150 οχήματα 1 αεροσκάφος και 3 ελικόπτερα –

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην Ηλεία. Το μέτωπο είναι μεγάλο, κάποιες εστίες παραμένουν ενέργες και άλλες οριοθετούνται σταδιακά. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και το θερμικό φορτίο είναι έντονο. Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Νεμούτα και Βασιλάκι Ηλείας.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, που συντονίζεται από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μετέχουν συνολικά 310 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρο, 150 οχήματα 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος.

Μήνυμα για εκκένωση έστειλε το 112 λίγο μετά τις 6 το απόγευμα για εκκένωση  των περιοχών Δούκας και Μηλιές και ζητά από τους πολίτες να  κατευθυνθούν προς Νεράιδα.

nemouta1-fotia_2


Στις προσπάθειες μετέχουν εθελοντές πυροσβέστες και κάτοικοι. Παράλληλα, με μηχανήματα έργου ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες. Ήδη από την περιοχή έχουν απομακρυνθεί ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Το έργο περιορισμού και οριοθέτησης της πυρκαγιάς είναι δύσκολο καθώς αφενός πρόκειται για πευκοδάσος και αφετέρου, οι άνεμοι που υπάρχουν στο σημείο δεν βοηθούν.


Το πέρασμα της πυρκαγιάς από την δασική έκταση κοντά στο χωριό Νεμούτα της προηγούμενες μέρες ήταν τρομακτικό. Οι κάτοικοι του χωριού με αυτοθυσία είναι εκεί και καθαρίζουν χωράφια, κλαδεύουν δέντρα προσπαθώντας να σώσουν τα σπίτια τους και να συνδράμουν τις πυροσβεστικες δυνάμεις.

Νωρίτερα, το μεσημέρι τρία άτομα απεγκλώβισαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Χάνια της Νεμούτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here