Η Βιομηχανία Ζωοτροφών  ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. με τον αντιπρόσωπό της στην περιοχή της Πεντάβρυσου κος Κωνσταντιν??δης Γεώργιος

συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 14/10/2016 και ώρα 20:30 στην Πεντάβρυσο της Καστοριάς. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των παραγωγών με θέμα: «Διατροφή προβατίνων και αιγών στις διάφορες φάσεις του παραγωγικού τους κύκλου»

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Ακρίτας Καλούσης παρουσίασε τη νέα σειρά των ειδικών μιγμάτων συμπυκνωνένων ζωοτροφώνμε την τεχνολογίαVIOGENTMγια προβατίνες και αίγες την οποία ανέπτυξε η εταιρία σε συνεργασία με καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η τεχνολογία VIOGENTMείναι μια μοναδική καινοτομία της ΒΙΟΖΩΚΑΤ η οποία περιλαμβάνειby-pass πρωτεΐνη, by-pass φυτικό λίπος, ζωντανή μαγιά, Keragenκαι SeProtect. Οι τροφές της ΒΙΟΖΩΚΑΤ για προβατίνες και αίγες που περιέχουν VIOGENTMέχουν τα εξής πλεονεκτήματα: η αύξηση της γαλακτοπαραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος (αύξηση λιποπρωτεΐνης), η υψηλή γονιμότητα και οι τοκετοί απαλλαγμένοι διαταραχών, η ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος – καλή υγεία (οπλές, μαστοί) και η μεγαλύτερη αξιοποίηση πρωτεΐνης και ενέργειας με συμμετοχή by-pass πρωτεΐνης και by-pass λίπους.

Σκοπός της δημιουργίας της νέας σειράς προϊόντων είναι η διατήρηση της υγείας των ζώων σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Τελικός στόχος είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής. Η φιλοσοφία ανάπτυξης των νέων προϊόντων στηρίζεται στην παγκοσμίως κυρίαρχη σήμερα αρχή της «διατροφής με ακρίβεια» (precisionfeeding). Σύμφωνα με την αρχή αυτή, στα μηρυκαστικά χορηγούνται εκείνες οι ποσότητες και αναλογίες θρεπτικών συστατικών που, μεγιστοποιούν την απόδοση της μικροβιακής χλωρίδας της μεγάλης κοιλίας και την πεπτικότητα των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται τα πλεονάσματα που δεν αξιοποιούνται από τα ζώα, κοστίζουν ακριβά και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η υπεύθυνη της περιοχής Κτηνίατρος Α.Π.Θ. – κα Αγγελίνα Βασιλειάδη.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο κος Ακρίτας Καλούσης με ευχαρίστηση δέχθηκε και απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη διατροφή στις αιγο-προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here