Στην πρόβλεψη ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία αναμένεται να συνυπάρχουν δύο ξεχωριστά Διαδίκτυα προχώρησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και πρόεδρος της μητρικής της εταιρείας, Alphabet, Έρικ Σμιντ, τονίζοντας πως το ένα θα ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλλο από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο Σμιντ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο ερωτήθηκε για τις πιθανότητες διαχωρισμού του Διαδικτύου, μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι ένας διαχωρισμός του internet, αλλά μια διακλάδωση σε ένα κινεζικό Διαδίκτυο και ένα μη κινεζικό Διαδίκτυο με επικεφαλής την Αμερική. Το κινεζικό Διαδίκτυο αποτελεί ένα τεράστιο μερίδιο από το ΑΕΠ της Κίνας, όπως ισχύει και για το αμερικανικό Διαδίκτυο, οπότε αυτές οι δύο ψηφιακές υπερδυνάμεις είναι εκείνες που αναμένεται να κυριαρχήσουν», σημείωσε ο Σμιντ.

«Ο “δρόμος του μεταξιού” είναι μια τεράστια πρωτοβουλία από το Πεκίνο προς την αύξηση της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Κίνας, συνδέοντας και διευκολύνοντας όλα τα είδη εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού εμπορίου, μεταξύ Κίνας και χωρών της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας», κατέληξε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google.

Πηγή: insider.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here