Τι δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις στην Σκοπιανή ομόλογό του – Οι ΗΠΑ κινούνται στη γραμμή του Βουκουρεστίου και στηρίζουν τις αποφάσεις τις τότε συνόδου

Ως προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ έθεσε το ζήτημα της επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, κατά τη συνάντησή του με την Σκοπιανή ομόλογό του, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Η επίτευξη λύσης για το ονοματολογικό εξακολουθεί να παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ανέφερε ο Μάτις σήμερα το μεσημέρι στο Πεντάγωνο.

Τι αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου

Οι ΗΠΑ κινούνται στη γραμμή του Βουκουρεστίου και στηρίζουν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην εν λόγω σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

«Ο υπουργός Μάτις και η υπουργός Σεκερίνσκα συζήτησαν το θέμα του ονόματος που εκκρεμεί με την Ελλάδα, το οποίο έχει εμποδίσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης αυτού του προβλήματος και στηρίζουν την απόφαση που έλαβε το ΝΑΤΟ το 2008 στο Βουκουρέστι», τονίζει η ανακοίνωση.

Έπαινοι για την αύξηση των αμυντικών δαπανών 

Επιπλέον, ο Τζιμ Μάτις επαίνεσε την αύξηση των αμυντικών δαπανών στην οποία έχει προχωρήσει η ΠΓΔΜ προκειμένου να πιάσει τον προβλεπόμενο νατοϊκό στόχο του 2% του ΑΕΠ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τα Σκόπια για την συμβολή τους σε μια σειρά στρατιωτικών αποστολών όπως στο Αφγανιστάν, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στο Ιράκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη της Ραντμίλα Σεκερίνσκα στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here