Ιστορικές στιγμές, που σκόρπισαν συγκίνηση, εκτυλίχθηκαν στη μαρτυρική Γράμμουστα, ακόμα και την ημέρα της παραμονής των Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Παναγίας.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Από την παραμονή των εγκαινίων, Σάββατο 29 Ιουλίου, βρέθηκε στη Γράμμουστα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε το φυλάκιο του Στρατού στην Περιοχή. Αμέσως μετά ο Αρχηγός, επισκέφθηκε τον ολοκληρωμένο εκ βάθρων ανεγερθέντα Ιερό Ναό της Παναγίας, ο οποίος ανοικοδομήθηκε με τη σημαντική συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Στρατού, για αυτό ο κος Στεφανής, με έκδηλη την συγκίνηση και το ενδιαφέρον, παραβρέθηκε την επόμενη μέρα και στην τελετή των εγκαινίων.

Κατά την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό, ενημερώθηκε πλήρως για την Ιστορία του Ναού καθώς και για την ιστορία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Λεωνίδα Μπάρδο, που ηγήθηκε όλα αυτά τα χρόνια της ανοικοδόμησης του κατεστραμμένου, μέχρι άλλοτε, Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ενημέρωση, ήταν προγραμματισμένο να γίνει η τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας στο νέο ιστό του Ιερού Ναού, καθώς και η έπαρση της. Λόγω της παρουσίας του Αρχηγού ΓΕΣ εκεί, εκείνη την στιγμή, ο Πατέρας Λεωνίδας πρότεινε την έπαρση να την κάνει ο ίδιος, πράμα που ο Αντιστράτηγος δέχθηκε με μεγάλη χαρά. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του, που θα ανήψωνε την Ελληνική σημαία, στα μαρτυρικά αυτά χώματα για πρώτη φορά, που φώναζε όλο τον κόσμο να πλησιάσει και να είναι παρών σε αυτό το ιστορικό γεγονός! Τόσο ο ίδιος όσο και οι επιτελείς του καθώς και όλος ο κόσμος έψαλλαν με συγκίνηση τον Εθνικό ύμνο.

Παρόντες στην πρώτη έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στον Ιερό Ναό της Γράμμουστας ήταν ο δήμαρχος Νεστορίου κος Πασχάλης Γκέτσιος καθώς και η πρόεδρος της κοινότηες κα Αλεξάνδρα Μάτσια.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Σύμφωνα με το sentra.com.gr , από την παραμονή των εγκαινίων, Σάββατο 29 Ιουλίου, βρέθηκε στη Γράμμουστα ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος αρχικά επισκέφθηκε το φυλάκιο του Στρατού στην Περιοχή. Αμέσως μετά ο Αρχηγός, επισκέφθηκε τον ολοκληρωμένο εκ βάθρων ανεγερθέντα Ιερό Ναό της Παναγίας, ο οποίος ανοικοδομήθηκε με τη σημαντική συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Στρατού, για αυτό ο κος Στεφανής, με έκδηλη την συγκίνηση και το ενδιαφέρον, παραβρέθηκε την επόμενη μέρα και στην τελετή των εγκαινίων. […]

  2. […] Λίγο μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως τον υπό Εγκαινιασμό Ναό επισκέφθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πλαισιωμένος από τον Διοικητή του 3ου ΣΣ Αντιστράτηγο Δημήτριος Μπίκο και άλλους Επιτελικούς, οι οποίοι έτυχαν λεπτομερούς ενημέρωσης από τον Πατέρα Λεωνίδα για το Ναό, την Εικόνα της Παναγίας και το χωριό. Αξιοσημείωτο είναι το τεράστιο ενδιαφέρον του Αρχηγού που επίμονα ρωτούσε να πληροφορηθεί τα πάντα! Αμέσως μετά εκτυλίσσεται η πρώτη άκρως συγκινητική στ… […]

  3. […] Λίγο μετά το τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως τον υπό Εγκαινιασμό Ναό επισκέφθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πλαισιωμένος από τον Διοικητή του 3ου ΣΣ Αντιστράτηγο Δημήτριος Μπίκο και άλλους Επιτελικούς, οι οποίοι έτυχαν λεπτομερούς ενημέρωσης από τον Πατέρα Λεωνίδα για το Ναό, την Εικόνα της Παναγίας και το χωριό. Αξιοσημείωτο είναι το τεράστιο ενδιαφέρον του Αρχηγού που επίμονα ρωτούσε να πληροφορηθεί τα πάντα! Αμέσως μετά εκτυλίσσεται η πρώτη άκρως συγκινητική στ… […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here