Τις πανέμορφες αυτές μικρές λιμνούλες σε περιοχή του Άργους, τις επισκέπτομαι τακτικά, πάρα πολλά είδη βρίσκουν καταφύγιο στα ήρεμα νερά τους.

Κορμοράνοι, λαγγόνες, δρυοκολάπτες, αλκυόνες, ερωδιοί, πάπιες, παρυδάτια πουλιά είναι κάποια απο τα είδη. Το σήμα κατατεθέν όμως είναι (μάλλον ήταν) η τεράστια ιτιά που βρισκοταν αναμεσά τους. Πάνω της έβρισκαν τροφή και τόπο για να φωλιάσουν πάρα πολλά πουλιά. Μέχρι που…. ήρθε η κρίση και θύμα της έγινε και αυτός ο πανέμορφος γίγαντας. Αυτός που τον έκοψε δεν μπόρεσε φυσικά να μεταφέρει τον κυρίως κορμό και αρκέστηκε στα κλαδιά, το υπόλοιπο το άφησε να κειτεται στο χώμα ανάμεσα στις δυό λιμνούλες εκεί που πέρασε όλην του την ζωή.

Image may contain: tree and outdoor

Το κόστος των κλαδιών; Λιγότερο απο ένα πενηντάρικο. Πόσο αστείο φαντάζει ε; Όλα αυτά τα χρόνια που κουβαλούσε στην πλάτη του όλα αυτά που πρεσβευε, ολη του η αξία ενα και μόνο πενηντάρικο. Είναι κωμικοτραγικό να σκέφτεσαι πως στον βωμό αυτου του μικροσκοπικού χαρτονομίσματος έπρεπε να πέσει αυτός ο γίγαντας. Και ενώ απο τον κορμό του μπορούν να φτιαχτούν και να τυπωθούν εκατομμύρια χαρτονομισματα, κάποιος το έκοψε μόνο για την αξία του ενός.

Οι δυο μικρες λιμνούλες έχουν μείνει πια φτωχότερες, όπως και όλη μας η χώρα και αν φτωχέυαμε απο πενηντάρικα ευτυχισμένοι να μασταν το πρόβλημα είναι φίλοι πως φτωχέυουμε απο ιτιές.

Image may contain: tree, plant, grass, outdoor, nature and water

(Από ανάρτηση στο facebook του Kapourgas Kostas)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here